Vraag nu Vlaams Beschermingsmechanisme 5 aan

Publicatiedatum
Ondernemers die voor tussen 1/02/2021 en 28/02/2021 te kampen hadden met een omzetdaling van minstens 60% door de coronamaatregelen, kunnen vanaf 16 maart 2021 ook voor deze periode het Vlaams Beschermingsmechanisme aanvragen. De Vlaamse Regering heeft deze steunmaatregel ook verder verlengd tot eind april 2021.
krokussen

Vlaams Beschermingsmechanisme 5

Ondernemers in het Vlaamse Gewest die door de beperkende coronamaatregelen te kampen hebben met een omzetdaling van minstens 60% in de periode van 1 februari 2021 tot en met 28 februari 2021 t.o.v. de overeenkomstige periode in 2020, kunnen deze premie aanvragen bij VLAIO. Wie verplicht moet sluiten kan voor deze sluitingsperiode steun aanvragen zonder de omzetdaling aan te tonen.

Aanvraag mogelijk tot 15 april 2021

Ook deze premie kan je online aanvragen vanaf 16 maart tot en met 15 april 2021. Bereid je aanvraag zorgvuldig voor: lees zeker de handleiding voor je de aanvraag indient en bekijk de FAQ rubriek indien je nog vragen hebt!

Alle informatie kan je raadplegen op de pagina Vlaams Beschermingsmechanisme 5:

Vlaams Beschermingsmechanisme verlengd tot eind april 2021

De Vlaamse Regering heeft beslist het Vlaams Beschermingsmechanisme te verlengen tot eind april 2021. Je zal dus ook voor maart en april 2021 deze premie kunnen aanvragen via VLAIO.

Op de hoogte blijven van deze steunmaatregelen? Schrijf je hier in voor de corona update voor bedrijven.

 

De voornaamste steunmaatregelen voor ondernemers getroffen door de coronacrisis in een notendop:

(!) Belangrijk, deze steunmaatregelen veranderen geregeld, worden verlengd of uitgebreid. Blijf op de hoogte door je hier in te schrijven voor onze corona update voor bedrijven!

Steun via VLAIO:

Een overzicht van wat VLAIO aanbiedt om jouw bedrijf te steunen tijdens en na de coronacrisis vind je op vlaio.be/corona.

  Andere belangrijke Vlaamse steun:

  Voor een volledig up-to-date overzicht van alle Vlaamse steun kan je steeds terecht op deze pagina in onze subsidiedatabank.

  Belangrijke federale steun:

  Alle maatregelen van de federale overheid en andere instanties vind je in de subsidiedatabank met filter 'coronavirus'.

   

  Delen: