decoratief: propjes papier op een getekende raket

Innovatieve starterssteun

In 't kort

Innovatieve starterssteun omvat steun voor innovatieve starters met een sterk groeipotentieel. De steun bestaat uit een begeleiding van de starter door een VLAIO bedrijfsadviseur en een vast steunbedrag van € 50.000. Het gesteunde project dient om een proof of concept en/of proof of business uit te werken. De begrote inspanningen moeten minimaal een mensjaar of een kost van € 70.000 bedragen. Innovatieve starterssteun werkt met oproepen.

Planning derde oproep

Starters konden zich aanmelden vanaf eind januari 2023 tot en met 28 februari 2023. Bij aanmelding kies je voor één van de betrokken VLAIO-partners, die elk tot 10 starters als kandidaat mogen voorstellen aan VLAIO en je daarbij helpen je aanmelding zo duidelijk mogelijk te krijgen. Voor 2023 heeft VLAIO het aantal partners uitgebreid van 10 naar 13 en het budget voor steun evenredig opgetrokken.

Nadat de partners hun starters doorgeven, zal VLAIO uit de voorstellen de 100 sterkste starters selecteren die toegelaten worden tot het indienen van een subsidieaanvraag tegen 27 april 2023. In april start voor de geselecteerde starters ook de begeleiding door de bedrijfsadviseurs van Team Bedrijfstrajecten. De beslissing betreffende de subsidietoekenning is voorzien voor de tweede helft van juni 2023.

Samengevat

Voor wie?
kleine ondernemingen, jonger dan 2 jaar gevestigd in het Vlaamse Gewest
Voor wat?
financiële steun gecombineerd met externe begeleiding en advies
Bedrag
€ 50.000

Contact

Adres
VLAIO

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail