decoratief: propjes papier op een getekende raket

Innovatieve starterssteun

In 't kort

Innovatieve starterssteun omvat steun voor innovatieve starters met een sterk groeipotentieel. De steun bestaat uit een begeleiding van de starter door een VLAIO bedrijfsadviseur en een vast steunbedrag van € 50.000. Het gesteunde project dient om een proof of concept en/of proof of business uit te werken. De begrote inspanningen moeten minimaal een mensjaar of een kost van € 70.000 bedragen.

Planning 2024

Vanaf 2024 is innovatieve starterssteun een programma met doorlopende indiening. Starters kunnen zich dus op elk moment aanmelden. Wel zijn er 5 vaste evaluatieperiodes. Afhankelijk van de indieningsdatum van jouw dossier word je in één van deze periodes uitgenodigd om jouw project te komen pitchen:

  • De week van 19 tem 23 februari ’24 (indiening tot 1 februari)
  • De week van 15 tem 19 april ’24 (indiening tot 1 april)
  • De week van 10 tem 14 juni ’24 (indiening tot 27 mei)
  • De week van 7 tem 11 oktober ’24 (indiening tot 23 september)
  • De week van 18 tem 22 november ’24 (indiening tot 5 november)

Aanmelding verloopt altijd via één van de betrokken VLAIO-partners, die elk een aantal starters als kandidaat mogen doorsturen naar VLAIO. Zij helpen je aanvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen. 

Per evaluatieperiode kunnen er ongeveer 40 pitches plaatsvinden. Dien je voor een evaluatieperiode in maar is deze al volzet? Dan word je in de volgende evaluatieperiode uitgenodigd.

Het evaluatiemoment waarbij je komt pitchen voor een jury bepaalt of jouw project gesteund wordt of niet. Na de beslissing start voor de geselecteerde starters ook de bijkomende begeleiding door de VLAIO bedrijfsadviseurs.

Samengevat

Voor wie?
kleine ondernemingen, jonger dan 2 jaar gevestigd in het Vlaamse Gewest
Voor wat?
financiële steun gecombineerd met externe begeleiding en advies
Bedrag
€ 50.000

Delen:

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail