decoratief

Cybersecurity verbetertrajecten

In 't kort

Cybersecurity verbetertrajecten helpen Vlaamse ondernemingen bij het duurzaam verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n traject ambieert een erkende dienstverlener de cybersecurity van een onderneming te versterken. VLAIO subsidieert bij kmo's en maatwerkbedrijven 50% van de kosten voor het inkopen van deze externe begeleiding. Bij ondernemingen die niet voldoen aan de kmo-criteria maar wel onder de NIS2-richtlijn vallen bedraagt de tussenkomst van VLAIO 35% van de kostprijs.

VLAIO biedt de cybersecurity verbetertrajecten nu in drie versies aan. Kies het pakket dat het best aansluit bij de noden van jouw onderneming: Sta je nog niet ver op gebied van cyberveiligheid en wil je graag een eerste analyse maken om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook nood aan begeleiding op maat van één van onze dienstverleners bij het oplossen van veiligheidsproblemen?

NIEUW in 2024

  • Er zijn 10 nieuwe dienstverleners aangesteld die cybersecurity verbetertrajecten aanbieden.
  • Ondernemingen die niet voldoen aan de kmo-criteria maar wel onder de NIS2-richtlijn vallen komen vanaf nu ook in aanmerking voor de cybersecurity verbetertrajecten.

Samengevat

Voor wie?
Vlaamse kmo’s en maatwerkbedrijven + niet-kmo's die onder de NIS2 richtlijn vallen
Voor wat?
inkopen van extern advies en begeleiding inzake cyberveiligheid
Bedrag
50% steun voor kmo’s en maatwerkbedrijven op trajecten tussen de € 8.500 en € 35.000 (excl. btw), met een verlaagd steunpercentage van 35% voor de niet-kmo’s die onder de NIS2-richtlijn vallen

Delen:

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail