Dakstructuur in London - foto van Unsplash

Ontwikkelingsproject

Opgelet! Nieuwe regels maatschappelijke impact vanaf 1 januari 2022.

In 't kort

Financiële steun voor het realiseren van een innovatieve vernieuwing

Heb je een vernieuwend idee dat jouw onderneming kan versterken, maar moet je nog heel wat uitdagingen overwinnen bij de ontwikkeling van die innovatie? Moet je nog een nieuwe technologie ontwikkelen, jouw processen of diensten doordacht verbeteren, een prototype bouwen of een pilootfase doorlopen waar nog uitdagingen in zitten? VLAIO geeft bedrijven met een ontwikkelingsproject een duwtje in de rug met advies en financiële steun.

De inspirerende verhalen van ondernemers die al een ontwikkelingsproject uitvoerden, verschillen erg van elkaar. Maar stuk voor stuk hebben ze een geweldig idee dat niet meteen rendabel was. Eerst moesten deze ondernemers heel wat risicovolle stappen zetten om van hun idee een succesvol product en een succesvolle onderneming te maken. Met deze subsidies helpen we je om deze moeilijkheden te overwinnen, om stappen te zetten waar je anders misschien niet aan zou beginnen. Concreet krijg je steun voor personeels- en andere kosten gerelateerd aan het project. Meer info.

Je kan permanent een ontwikkelingsproject indienen. Elke aanvraag wordt individueel behandeld. VLAIO streeft naar een kortere doorlooptijd dan 4 maanden, maar verschillende factoren een invloed hebben op deze doorlooptijd. Dit heb je alvast zelf in de hand: zorg ervoor je goed voorbereid bent, je voldoet aan alle voorwaarden en de jouw aanvraag correct en volledig indient!

Samengevat

Voor wie?
ondernemingen, non-profitorganisaties en publiekrechtelijke organisaties
Voor wat?
personeels- en andere kosten gerelateerd aan een ontwikkelingsproject
Bedrag
subsidie 25 tot 50 % van de projectbegroting met minimum € 25.000 en maximaal 3 miljoen euro

Contact

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen
Afdeling Innovatiesteun

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail