Nieuwe Brexit Veerkrachtsubsidie in de maak

Publicatiedatum
Het Relanceplan Vlaamse Veerkracht van de Vlaamse Regering voorziet € 83 miljoen relancemiddelen om bedrijven te steunen post-corona en Brexit. € 50 miljoen hiervan is bestemd voor VLAIO. Het agentschap zal deze steun vanaf 2021 aanwenden om door Brexit geïmpacteerde bedrijven een Brexit Veerkrachtsubsidie toe te kennen.
UK vlag en EU vlag

Impact Brexit zoveel mogelijk counteren

Voorlopig is de finale uitkomst van de Brexit (deal of no-deal) nog onduidelijk. Vlaanderen neemt echter wel al maatregelen om de impact van de Brexit zoveel mogelijk te counteren. In het kader van het 'Relanceplan: Vlaamse Veerkracht', voorziet de Vlaamse Regering € 83 miljoen extra steun voor bedrijven die getroffen worden door de gevolgen van de Brexit. Daarvan is:

  • € 30 miljoen voorzien voor het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen (FIT)
  • € 50 miljoen voor Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
  • en € 3 miljoen voor het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM)

Relancemiddelen voor post-corona en Brexit

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven nu al genoodzaakt hun businessmodel (tijdelijk) te herzien. Voer je handel met of opereer je in het Verenigd Koninkrijk? Dan heb je er alle belang bij ook de mogelijke gevolgen van de Brexit te betrekken in het herzien van je bedrijfsplan. Voor deze belangrijke strategische oefening geeft VLAIO je ook een duwtje in de rug via een nieuwe Brexit Veerkrachtsubsidie. Deze wordt verwacht begin 2021. 

Weet als eerste wanneer deze nieuwe steunmaatregel gelanceerd wordt door je hier in te schrijven voor de VLAIO nieuwsbrief.

 

Vragen rond brexit?

Wens je meer details over de mogelijke gevolgen van de brexit voor jouw onderneming? Raadpleeg hier de VLAIO Brexit overzichtspagina, of stel je vraag aan het contactpunt voor brexit via Brexit@vlaio.be. Specialisten van FIT, VLAIO en Enterprise Europe Network staan voor je klaar met antwoorden en advies op maat.

 

Delen: