Voorschot voor nieuwe events kan je nu aanvragen

Publicatiedatum
De coronacrisis zorgt voor grote onzekerheid bij de evenementensector. De Vlaamse overheid voorziet een terugbetaalbaar voorschot voor organisatoren, dat werkkapitaal creëert om nieuwe evenementen voor te bereiden. Oproep 3 voor evenementen tussen 1 juni en 31 december 2021 staat open vanaf vandaag, 1 maart 2021.
nachtclub

2 deadlines voor 2 periodes

De derde oproep kan je vanaf vandaag - 1 maart 2021 - aanvragen via de roze knop op www.vlaio.be/voorschotevenementen. Deze richt zich naar de evenementensector en kent twee deadlines afhankelijk van wanneer het evenement zal plaatsvinden:

 • evenementen in de maand juni 2021
  • aanvragen in te dienen vóór 6 april 2021
    
 • evenementen tussen 1 juli 2021 en 31 december 2021
  • aanvragen in te dienen vóór 3 mei 2021

De verplichting tot terugbetaling vervalt indien het event geannuleerd wordt door coronamaatregelen. Het bedrijfseconomische risico wordt niet afgedekt: ook als het evenement verlieslatend was, moet de steun terugbetaald worden.

Infosessie over deze steun

Er wordt in maand maart nog een online infosessie over dit voorschot voor de eventsector georganiseerd. De exacte datum en inschrijvingsmodule verneem je via onze nieuwsbrief 'corona update voor bedrijven'.

 

De voornaamste steunmaatregelen voor ondernemers getroffen door de coronacrisis in een notendop:

Steun via VLAIO:

Een overzicht van wat VLAIO aanbiedt om jouw bedrijf te steunen tijdens en na de coronacrisis vind je op vlaio.be/corona.

  Andere belangrijke Vlaamse steun:

  Voor een volledig up-to-date overzicht van alle Vlaamse steun kan je steeds terecht op deze pagina in onze subsidiedatabank.

  Belangrijke federale steun:

  Alle maatregelen van de federale overheid en andere instanties vind je in de subsidiedatabank met filter 'coronavirus'.

   

  Delen: