Nieuwe Globalisatiepremie verwacht begin 2021

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering heeft nieuwe steunmaatregelen goedgekeurd voor sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Zo zal er een globalisatiepremie komen. Meer info volgt begin 2021.
winter aan de Schelde

Globalisatiepremie in de maak

De Vlaamse Regering heeft nieuwe steunmaatregelen goedgekeurd voor de zwaar getroffen sectoren. Zo zal er een Globalisatiepremie komen voor ondernemingen die in de laatste drie kwartalen van 2020, dus van 1 april tot 31 december 2020 minstens 70 of 90% omzetverlies hadden. Zij kunnen rekenen op een steunpercentage van 10% van de omzet in dezelfde periode in 2019. Van dat totale bedrag zullen de al uitbetaalde premies (hinder-, compensatie- en/of ondersteuningspremie en Vlaams beschermingsmechanisme) afgetrokken worden.

  • Het steunbedrag mag voor kleine ondernemingen niet meer dan 90% van de vaste kosten zijn
  • Voor middelgrote en grote ondernemingen mag het steunbedrag niet meer dan 70% van de vaste kosten zijn.
  • Ondernemingen met een omzet van meer dan 25 miljoen euro (exclusief btw) en met minstens 20 werknemers worden gelijkgesteld met de categorie van 200 werknemers en meer.
  • Bekijk voor een indicatie van de steunbedragen ook even de tabel in dit EWI-persbericht

Deze globalisatiepremie wordt nu uitgewerkt. In januari 2021 zal VLAIO hierover meer nieuws brengen. Weet het als eerste door je hier te abonneren op onze nieuwsbrief.

 

Jouw bedrijf tijdens de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen tijdens de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.

 

Delen: