Proeftuinen industrie 4.0

ICI 4.0

Innovatieve cyberbeveiliging voor Industrie 4.0

Hoe meer data en geconnecteerde machines er in je bedrijf circuleren, hoe groter het risico op cybercriminaliteit. In deze proeftuin ontdek je alle do’s en dont’s op het vlak van cyberbeveiliging voor industriële bedrijven. Inclusief de laatste nieuwe trends op basis van artificiële intelligentie!

Waarover gaat het?

De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data biedt ongekende mogelijkheden voor maakbedrijven. Maar elke stap richting industrie 4.0 betekent nieuwe risico’s op het vlak van cyberveiligheid. Deze proeftuin vormt de komende jaren hét aanspreekpunt voor bedrijven die werk willen maken van een doordacht cyberveiligheidsbeleid.

De timing kon niet beter: in 2019 implementeert ons land de Europese NIS-richtlijn over het bestrijden van cyberaanvallen. “Dit moment willen we optimaal benutten om Vlaanderen voor te bereiden op industrie 4.0”, zegt Kurt Callewaert, expert in computerbeveiliging aan Howest en projectleider van deze proeftuin.

Partners: HowestUGentLiving Tomorrow

Waarom is dit interessant voor jou?

Van cybergijzeling tot industriële spionage: hacking kost een bedrijf gemiddeld 78.000 euro aan schade en omzetverlies. Bovendien lopen niet alleen grote bedrijven een risico, maar ook kmo’s in uiteenlopende sectoren.

“Er komt een pak werk op ons af om Vlaanderen voor te bereiden op industrie 4.0”, stelt Kurt Callewaert. “Installateurs van industriële netwerken en IT-consultants moeten zo snel mogelijk correct opgeleid worden. Maar ook de bedrijven zelf moeten beseffen hoe belangrijk een beleid op het vlak van cyberveiligheid is. In onze proeftuin helpen we hen op weg.”

Wat is het aanbod?

“We organiseren workshops, infosessies en demo’s op maat van verschillende doelgroepen”, vertelt Kurt Callewaert. “We willen iedereen meekrijgen, van kaderleden tot IT-specialisten en operationele medewerkers.”

Daarnaast gaat er binnen deze proeftuin aandacht naar innovatieve technieken. “Denk onder meer aan intrusiedetectiesystemen die met behulp van artificiële intelligentie automatisch hackpogingen kunnen detecteren.”

Contact

Contacteer projectleider Kurt Callewaert via kurt.callewaert@howest.be of bel +32 473 340 465.

Adres: Howest Brugge – Campus Rijselstraat, Rijselstraat 5, 8200 Sint-Michiels Brugge, België

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: