Proeftuinen industrie 4.0

Drones in de bouw en landbouw

Dronetechnologie zorgt voor resolutie op werven en velden

Van inspecties en thermografische scans van daken tot het autonoom besproeien van gewassen. Met deze proeftuin krijgt industrie 4.0 vleugels!

Waarover gaat het?

Op DronePort in Sint-Truiden, dé hotspot voor dronetechnologie in ons land, maken bouw- en landbouwbedrijven kennis met uiteenlopende businesscases om de efficiëntie van hun bedrijf te verhogen.

Ook voor technologie-aanbieders en dronebedrijven is deze proeftuin interessant. DronePort is een van de weinige plaatsen in België waar het is toegestaan om niet-gehomologeerde toestellen te testen. Omwille van de unieke locatie boven landbouwgebied en de intense samenwerking met de industrie is deze proeftuin een echte accelerator voor dronetoepassingen.

Partners: EUKA, Confederatie Bouw Limburg, WTCB, Proefcentrum Fruitteelt.

Waarom is dit interessant voor jou?

“We bieden bedrijven niet alleen inspiratie, maar ook toegang tot de technologische bouwstenen die eigen zijn aan een drone-innovatieproject, zoals sensoren, camera’s, batterijen en edge computing”, vertelt Wim Joachims, innovatiemanager bij EUKA en projectleider van deze proeftuin.

Het voordeel van DronePort is bovendien dat je makkelijk de juiste contacten kan leggen met alle kennis binnen handbereik. Voeg daarbij nog de innovatieprocesbegeleiding van de betrokken partners en je hebt alle ingrediënten om succesvol prototypes te kunnen testen.

Wat is het aanbod?

Bouw- en landbouwbedrijven ontdekken als eindgebruiker use cases voor drones in hun bedrijf. Technologie-aanbieders en dronebedrijven profiteren van een uniek testluchtruim en een hightech campus met opleidingsruimten, onderzoeks- en incubatorfaciliteiten, ingebed in een uitgebreide community.

Kortom: deze proeftuin verenigt alle bouwstenen en partners die nodig zijn voor een succesvol innovatietraject met dronetechnologie.

Contact

Contacteer projectleider Petra Van Mulders via petra.vanmulders@flandersmake.be of bel +32 498 59 10 65 .

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: