Proeftuinen industrie 4.0

Smart Connectivity

Continue connectiviteit in de productiehal

Drones, mobiele units of medewerkers tot op een paar centimeter nauwkeurig lokaliseren? Deze industrie 4.0-proeftuin biedt de oplossing!

Waarover gaat het?

In fabrieken met cobots, AGV’s en andere mobiele units zijn locatie- en productiedata een must. Daarom demonstreren IDLab (imec), Flanders Make en dronecluster EUKA hoe je in uitdagende omstandigheden zonder gps-verbindingen toch betrouwbare connectiviteit realiseert.

De inzichten worden gedemonstreerd met behulp van een drone die autonoom rondvliegt in een magazijn en QR-codes van producten uitleest via een camera.

 

Vervolgproject 'Dronedata'

Opgelet: deze proeftuin is intussen afgelopen. Maar de technologie-demonstratoren én expertise worden verdergezet in het lopende project 'Dronedata', met steun van het Europees Sociaal Fonds en het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie. Hierin krijgen bedrijven die dronetoepassingen willen implementeren begeleiding op het vlak van menselijk kapitaal.

Ontdek hier alles over dit project!

 

Waarom is dit interessant voor jou?

“Voor industrie 4.0 is het capteren en slim gebruiken van data cruciaal”, zegt Eli De Poorter (UGent/imec), projectleider van de proeftuin.

“Om operationele aspecten te verbeteren met het oog op kostenbesparingen, efficiëntie en kwaliteit, is continue connectiviteit nodig. En een realtime inzicht in de positie en status van mobiele units. Ook in uitdagende omstandigheden.”

Wat is het aanbod?

Het team van Eli De Poorter en de andere betrokken partners houden je via van events, workshops en demo’s op de hoogte van de technologische evoluties.

Daarnaast mag je deze proeftuin contacteren voor:

  • Technologische demonstraties
  • Haalbaarheidsstudies
  • Ideeën voor coöperatieve onderzoeksprojecten

Contact

Mail eli.depoorter@ugent.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: