Proeftuinen industrie 4.0

AMplitude

Verenigt vraag en aanbod rond 3D-printing

Over 20 jaar is additive manufacturing (3D-printen) goed voor de helft van alle productieprocessen. Zorg dat je nu al mee bent met deze trend!

Waarover gaat het?

In deze proeftuin laat Flam3D, het platform voor 3D-printen en additive manufacturing in Vlaanderen en Nederland, maakbedrijven in vertrouwen kennismaken met de voordelen van 3D-printtechnologie. Hoe weet je waar voor jouw bedrijf een competitief voordeel zit? Moet je een 3D-printer aanschaffen, en zo ja, welke? Of besteed je printwerk het best uit? Ontdek het antwoord op deze en veel meer vragen via deze proeftuin!

Partner: SIM-Flanders, afdeling Flam3D

Waarom is dit interessant voor jou?

Flam3D beschikt over een netwerk van bijna honderd bedrijven en onderzoeksinstellingen gespecialiseerd in (bepaalde aspecten van) 3D-printing. “Wij gaan het stuk niet zelf printen, daar hebben we onze leden voor”, zegt Kris Binon, directeur van Flam3D en projectleider van deze proeftuin. “Samen met hen gaan we op zoek naar oplossingen voor bedrijven. Is een case ook interessant voor andere sectoren, dan printen we een onherkenbare kopie om andere ondernemers te inspireren. Zo helpen bedrijven elkaar vooruit!”

Voor complexe vragen rekent de proeftuin op diverse onderzoekspartners. “Als het gaat om echt relevante cases, zijn we zelfs bereid om mee te investeren in de kennisopbouw”, aldus Kris Binon.

Wat is het aanbod?

Deze proeftuin werkt als onafhankelijke matchmaker. “Bedrijven mogen ons contacteren voor een afspraak bij ons of bij hen”, zegt Kris Binon. “We bekijken samen de mogelijkheden en zorgen voor de juiste richting. Daarbij zijn de mogelijkheden talrijk, van kennisopbouw en het identificeren van businesscases tot een geprint eindproduct.”

Let wel: de proeftuin biedt geen doorgedreven consultancy. “Daarvoor hebben we partners. Vraag en aanbod moeten samen groeien”, benadrukt Kris Binon.

Whaleboat

Contact

Contacteer projectleider Kris Binon via kris.binon@flam3d.org of bel +32 468 298 872.

Adres: Technologiepark 48, 9052 Zwijnaarde, België

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: