Proeftuinen industrie 4.0

Digitale Servitisatie

Van fysiek product naar digitaal businessmodel

Productbouwers willen wel digitale diensten aanbieden, maar weten dikwijls niet goed waar te beginnen. Eindelijk kunnen ze ergens terecht!

Waarover gaat het?

Deze industrie 4.0-proeftuin, georganiseerd door Sirris, helpt productbouwers bij hun metamorfose tot digitaal dienstverlener. “We laten zien hoe je prototypes ontwikkelt met gebruiksvriendelijke bouwblokken en maken bedrijven wegwijs in nieuwe digitale businessmodellen”, zegt projectleider Mathias Verbeke. Dat doen ze onder meer via workshops. Lees hier ons verslag van zo’n workshop.

 

Proeftuin is afgelopen

Opgelet: deze proeftuin is intussen afgelopen, maar de technologie-demonstratoren en de opgebouwde expertise werden geïntegreerd in het dienstenaanbod van Sirris.

Ontdek het aanbod Smart Product Innovation.

 

Waarom is dit interessant voor jou?

Ben jij als bouwer van fysieke producten wat overweldigd door de mogelijkheden van de digitale wereld? De Sirris-experts helpen je snel op weg met nieuwe, digitale inkomstenbronnen voor jouw bedrijf.

“We tonen hoe je met eenvoudige bouwblokken voor sensoriek, connectiviteit en data-analyse snel en goedkoop een eerste prototype bouwt. Zo kan je de haalbaarheid van het project inschatten en gefundeerde beslissingen nemen over verdere stappen”, aldus Mathias Verbeke.

Wat is het aanbod?

Mathias en zijn collega’s organiseren regelmatig workshops rond digitale dienstverlening. Verder werken ze ook aan een catalogus met interessante voorbeelden.

Wil je graag advies op maat van jouw situatie, of zelfs een concrete haalbaarheidsstudie laten uitvoeren? Ook dat is mogelijk!

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: