Proeftuinen industrie 4.0

Conditioneel en predictief onderhoud & Industrial Data Space

Beter leren luisteren naar je machinepark

Industriële machines vormen een waardevolle, maar vaak nog onontgonnen bron van data. Deze proeftuin laat zien hoe je data capteert met het oog op conditioneel of zelfs predictief onderhoud. Daarna ligt de weg open naar verdere digitalisering!

Waarover gaat het?

Een productiemachine herbergt een schat aan informatie. Maar je moet wel aandacht leren hebben voor mogelijk waardevolle indicatoren, zoals energieverbruik, trillingen, geluiden, … In deze proeftuin van 3IF.be, dat gespecialiseerd is in digitale transformaties, leer je machinedata capteren én op een slimme manier inzetten.

Partner: LSEC/3IF.be

Waarom is dit interessant voor jou?

De proeftuin is interessant voor alle maak- en technologiebedrijven die data (de hoeksteen van industrie 4.0) willen capteren om hun processen te verbeteren. “Op basis van een screening ter plaatse tonen we bedrijven hoe ze weloverwogen de eerste stappen kunnen zetten”, vertelt projectleider Ulrich Seldeslachts. “Daarbij gebruiken we de laatste nieuwe IoT-sensoren en cloud-toepassingen. We focussen in eerste instantie op conditioneel onderhoud, maar dat opent de weg naar verdere digitalisering.”

3IF.be werkt ook aan een Industrial Data Space, een cloud-omgeving waarbinnen bedrijven, bijvoorbeeld met gelijkaardige machines, veilig en gecontroleerd data kunnen uitwisselen.

Wat is het aanbod?

De specialisten van 3IF.be begeleiden je van a tot z. Ulrich Seldeslachts: “Eerst doen we een assessment en maken we een financiële beoordeling. Vervolgens werken we een proof of concept uit. Daarvoor beschikken we over de nodige bouwstenen op het vlak van hard- en software. Bedrijven die uiteindelijk de stap zetten naar definitieve implementatie helpen we bij het kiezen van technologiepartners.”

Contact

Contacteer projectleider Ulrich Seldeslachts via ulrich@3if.be of bel + 32 475 71 36 02.

Adres: Weldadigheidsstraat 143000 LeuvenBelgië

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: