Vlaams beschermingsmechanisme 10 kan je nu aanvragen

Publicatiedatum
Enkele sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen, kunnen vanaf vandaag voor de maanden juli, augustus en september het 'Vlaams beschermingsmechanisme 10' aanvragen. De Vlaamse Regering besliste eerder dat dit de laatste steunperiode is.
 

VLAIO nieuwsbrieven: Blijf nieuws over nieuwe steun ontvangen!

De nieuwsbrief 'corona update voor bedrijven' blijft niet bestaan. Alleen geabonneerd op deze nieuwsbrief? Schrijf je snel in voor onze algemene VLAIO nieuwsbrief! Zo blijf je ook in de toekomst up-to-date over nieuwe steun van VLAIO en haar partners. Klik hier om je te abonneren.

 

Gerichte bescherming voor bepaalde sectoren

Hotels, discotheken, dancings, feestzalen, een beperkte groep ondernemingen in de eventsector en ook reisbureaus, reisorganisatoren en autocarondernemingen kunnen een laatste keer beroep doen op het Vlaams beschermingsmechanisme tot eind september. De principes blijven grotendeels dezelfde: De ondernemer moet aantonen dat er 60% omzetverlies is en kan dan 10% van de normale omzet als bescherming krijgen. Deze bescherming kan aangevraagd worden na het indienen van de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2021 en de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2019.De aanvraag voor het Vlaams beschermingsmechanisme 10 staat nu open. Dien je aanvraag in vóór 16 november 2021, 20 uur. 

 

De voornaamste steunmaatregelen voor ondernemers getroffen door de coronacrisis in een notendop:

Steun via VLAIO:

Een overzicht van wat VLAIO aanbiedt om jouw bedrijf te steunen tijdens en na de coronacrisis vind je op vlaio.be/corona.

  Andere belangrijke Vlaamse steun:

  Voor een volledig up-to-date overzicht van alle Vlaamse steun kan je steeds terecht op deze pagina in onze subsidiedatabank.

  Belangrijke federale steun:

  Voor een volledig up-to-date overzicht van alle federale steun kan je terecht op deze pagina in onze subsidiedatabank.

  Alle maatregelen om de impact van de coronacrisis te bestrijden, vind je in de subsidiedatabank met filter 'coronavirus'.

   

  Delen: