Voel je kriebels om zelf te ondernemen?

Je bent jong of student én bruist van enthousiasme om een ondernemingsdroom te vervullen? Super, maar hoe ga je van een droom naar succes? Ben je aan het zoeken hoe je alles kan aanpakken? Bekijk zeker alle aandachtspunten voor je start

Zoek je hulp om je project vaart te geven? We maakten een gids die je helpt én begeleidt in de bruisende wereld van het ondernemen. Ontdek de startersgids! Je vindt oefeningen, tips en tricks, canvassen en templates, om je te leiden richting ondernemerschap. Niet twijfelen, doen. Surf naar vlaio.be/startersgids.

Wil je ondernemen combineren met studeren? Er is een voordelig statuut van student-zelfstandige. Dat statuut laat toe geen of lagere sociale bijdragen dan andere zelfstandigen te betalen. Kom meer te weten over de voorwaarden, rechten en plichten en de aanvraag van het statuut van student-zelfstandige.

Ben je geen student, dan vind je hier meer uitleg over de verschillende sociaal-fiscale statuten. Ben je werkzoekend en wil je een zelfstandige activiteit starten? Onder bepaalde voorwaarden kan je de werkloosheidsuitkering tijdelijk behouden.

Je hebt beslist om de sprong te wagen? In deze 7 stappen kan je jouw onderneming opstarten.

Ook na je start als ondernemer heb je verplichtingen.