Sfeerfoto op bedrijventerrein in Tienen

Op zoek naar een geschikte bedrijfslocatie?

Wat zoek je precies?

Als je op zoek bent naar een professionele werklocatie voor je onderneming, zijn er heel wat mogelijkheden. Soms heb je een kleine onderneming en is je eigen woonst je uitvalsbasis. Andere ondernemingen moeten echter op zoek naar een geschikte locatie. Als je een eigen zaak hebt en een ander gebouw huurt dan je eigen woonst om je activiteit in onder te brengen, dan krijg je een specifieke bescherming als handelshuurder.

Veel bedrijven wensen een perceel industriegrond aan te kopen op een kmo-terrein of industrieterrein. De beschikbare industriegronden zijn echter schaarser geworden. Alternatieven zijn de aankoop of de huur van een bestaand bedrijfsgebouw, gelegen op een bedrijventerrein, maar ook daarbuiten. Voor bepaalde activiteiten is het niet noodzakelijk dat een bedrijf ‘afgezonderd’ wordt op een bedrijventerrein en kunnen de activiteiten ook ‘verweven’ worden in de woonomgeving. Tenslotte bieden businesscenters je de mogelijkheid een bedrijfsruimte te huren, aangepast aan de noden van je (startend) bedrijf.

Wat als je geen geschikte bedrijfslocatie vindt?

We kunnen niet waarborgen dat alle beschikbare bedrijfskavels of bedrijfspanden via het geoloket of bizLocator te vinden zijn. Er zijn wellicht nog andere opties. Of, mogelijkerwijze heb je wel ruimte gevonden maar laten de stedenbouwkundige voorschriften jouw activiteit op die plaats niet toe. Indien je geen geschikte bedrijfslocatie vindt, kan je contact opnemen met:

  • het lokaal bestuur van de stad of gemeente waar je je wil vestigen
  • VLAIO: bel gratis ons contactcenter op 0800 20 555.
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: