Vlaams beschermingsmechanisme loopt ten einde

Publicatiedatum
Eind september loopt het Vlaams beschermingsmechanisme af. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist. Voor de maanden juli, augustus en september is er nog gerichte steun aan sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen.

Gerichte bescherming voor bepaalde sectoren

Hotels, discotheken, dancings, feestzalen, een beperkte groep ondernemingen in de eventsector en ook reisbureaus, reisorganisatoren en autocarondernemingen zullen een beroep kunnen doen op het Vlaams beschermingsmechanisme tot eind september. De principes blijven grotendeels dezelfde: De ondernemer moet aantonen dat er 60% omzetverlies is en kan dan 10% van de normale omzet als bescherming krijgen. De bescherming zal evenwel pas aangevraagd kunnen worden na het indienen van de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2021 en de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2019.  

De bescherming zal pas aangevraagd kunnen worden na het indienen van de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2021 en de btw aangifte van het derde kwartaal van 2019.

De aanvraag voor het Vlaams beschermingsmechanisme 10 kan vanaf 15 oktober 2021 en tot en met 16 november 2021. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de VLAIO nieuwsbrieven

 

De voornaamste steunmaatregelen voor ondernemers getroffen door de coronacrisis in een notendop:

(!) Belangrijk, deze steunmaatregelen veranderen geregeld, worden verlengd of uitgebreid. Blijf op de hoogte door je hier in te schrijven voor onze corona update voor bedrijven!

Steun via VLAIO:

Een overzicht van wat VLAIO aanbiedt om jouw bedrijf te steunen tijdens en na de coronacrisis vind je op vlaio.be/corona.

    Andere belangrijke Vlaamse steun:

    Voor een volledig up-to-date overzicht van alle Vlaamse steun kan je steeds op deze pagina in onze subsidiedatabank.

    Belangrijke federale steun:

    Voor een volledig up-to-date overzicht van alle federale steun kan je terecht op deze pagina in onze subsidiedatabank.

    Alle maatregelen om de impact van de coronacrisis te bestrijden, vind je in de subsidiedatabank met filter 'coronavirus'.