Innovfest Vlaanderen: 7 clusters, 1 doel = innovatie bij bedrijven brengen

Tijdens Innovfest word je ondergedompeld in een wereld van verandering, gefaciliteerd door de speerpuntclusters en gerealiseerd door de Vlaamse bedrijfswereld.

Verwacht je aan een namiddag netwerken met ondernemers, een inspirerende keynote, een interactief debat en een demohal vol showcases van innovatieve Vlaamse projecten!

Dit event is afgelopen

Maak kennis met de Vlaamse clusters

Vlaanderen telt zeven sectoren die strategisch belangrijk zijn voor de regio: logistiek, voeding, zorg, energie, materialen, chemie en marine. Voor iedere sector werd één cluster erkend als uniek aanspreekpunt. Clusters zijn dé onmisbare schakel in het innovatielandschap als facilitator, matchmaker, influencer, subsidie adviseur, bruggenbouwer, nodendetector, projectuitvoerder en kennisdeler. Kortom, zeven verschillende clusters, één gemeenschappelijk doel: innovatie bij bedrijven brengen!

 1. logistiek: VIL
 2. voeding: Flanders' Food
 3. zorg: MEDVIA
 4. energie: Flux50
 5. materialen: SIM
 6. chemie: Catalisti
 7. marine: Blauwe Cluster

Tijdens Innovfest Vlaanderen word je ondergedompeld in een wereld van verandering, gefaciliteerd door de speerpuntclusters en gerealiseerd door de Vlaamse bedrijfswereld. Het volledige ecosysteem passeert de revue.

Een kleine greep uit het programma

 • Welkomstwoord door Wim De Vilder, dagvoorzitter en VRT-nieuwsanker;
 • 'Een succesvol clusterbeleid in Vlaanderen, essentieel voor innovatie' door Mark Andries, administrateur-generaal van VLAIO;
 • 'DuurSaam Innoveren, Ondernem-ica getuigt' door Patricia Ceysens, CEO WeWatt
 • Interactief debat met de zeven clustermanagers
 • Videoboodschap Vlaams minister van Economie Jo Brouns en slotwoord Paul De Hondt

Kom dus 24 oktober naar Technopolis Mechelen en verwacht je aan een namiddag netwerken met ondernemers, een inspirerende keynote, een interactief debat en een demohal vol showcases van innovatieve Vlaamse projecten.

Ontdek hier het programma en schrijf je in!

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VIL i.s.m. SIM, Catalisti, Flanders Food, Flux50, Medvia, Blauwe Cluster

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Technopolis Mechelen Technologielaan 1 2800 Mechelen