MEDVIA

Bruggen slaan tussen technologie en innovatie in de gezondheidszorg

De inzichten die onderzoekers en bedrijven dagelijks verwerven in levenswetenschappen en (bio)technologie nemen exponentieel toe, net zoals de hoeveelheid data. Ze zijn goud waard en vormen de sleutel tot betere beslissingen, een gezondere levensstijl, effectievere therapieën en meer patiëntgerichte en thuisgebaseerde zorg. Het ontginnen van die inzichten is verre van evident en vereist een intense samenwerking tussen bedrijven, sterk in de verschillende disciplines. 

Medvia streeft ernaar om die samenwerking te stimuleren en gaat als community actief op zoek naar synergieën in de domeinen preventie en vroege diagnose, nieuwe gepersonaliseerde behandelingen en versnelde ontwikkeling van medische hulpmiddelen.

Voor wie?

Dit multidisciplinaire netwerk streeft naar een gezonde mix van bedrijven: van start-ups over kmo’s tot grote bedrijven actief in biotechnologie, life sciences en digitale of medische technologieën.

Doel?

  • Het ecosysteem van bedrijven - met ambities in en oplossingen voor de zorg - uitbouwen en versterken, zowel lokaal in Vlaanderen als internationaal.
  • Bedrijven aanmoedigen om hun expertise te delen en nieuwe toepassingen, producten en businessmodellen te ontwikkelen met behulp van nieuwe technologie. 
  • Actief opportuniteiten identificeren, bedrijven verbinden om ze te realiseren en het traject begeleiden tot een succesvolle ‘proof of concept’. 

Hoe pakken we dit aan?

Met het oog op collectieve businessontwikkeling in de zorgindustrie bieden we 4 lidmaatschapspakketten:

  1. Inform: leden krijgen inzage in het online medvia-platform en krijgen zo zicht op de andere organisaties in het health ecosysteem.
  2. Connect: leden krijgen toegang tot het medvia-platform, kunnen gebruik maken van een uitgebreide zoekfunctionaliteit, worden geïnformeerd over ‘calls for proposals’ en worden uitgenodigd op ideation workshops.
  3. Cultivate (verdieping van het ‘connect’-pakket): leden kunnen projecten voorstellen en projectconsortia uitbouwen met de begeleiding en steun van medvia-projectuitvoerders en met behulp van marktinformatie, gerichte partner search, subsidiesupport en interactie met de overheid.
  4. Consolidate (uitbreiding van het ‘cultivate’-pakket): bedrijven, financierders, dienstverleners en onderzoeksinstellingen worden betrokken bij initiatieven op langere termijn op vlak van regelgeving, opzet van gedeelde infrastructuur, pilootlijnen en ontwikkeling van nieuwe gespecialiseerde trainingen en opleidingen.

Contactgegevens

Ann Van Gysel
CEO
ann@medvia.be

Partner
DSP Valley,
Flanders Bio,
MEDVIA