Voel je kriebels om zelf te ondernemen?

Je bent jong en droomt van je eigen onderneming. Je hebt allerlei creatieve ideeën.
 Zoek je ondersteuning om met je project vooruit te komen? Wij helpen je op weg … Ben je nog aan het zoeken hoe je alles moet aanpakken? Of heb je al beslist een eigen onderneming op te starten? Bekijk zeker alle aandachtspunten voor je start. 
Een goede voorbereiding is heel belangrijk. 

Wil je ondernemen combineren met studeren? Er is een voordelig statuut van student-zelfstandige. Dat statuut laat toe geen of lagere sociale bijdragen te betalen dan andere zelfstandigen. Kom meer te weten over de voorwaarden, rechten en plichten en de aanvraag van het statuut van student-zelfstandige.

Je hebt beslist om de sprong te wagen? In deze 7 stappen kan je jouw onderneming opstarten.

Ook na je start als ondernemer heb je verplichtingen.

Ondersteuningsaanbod voor jongeren en studenten

Waar vind je ondersteuning om je idee verder uit te werken? Wie kan jou helpen om de haalbaarheid van je project te bekijken? Hoe kan je een netwerk uitbouwen en verbreden? Waar kan je terecht met allerlei vragen?

Heb je de financiële middelen om te starten? 

Lijst op wat je nodig hebt voor je onderneming. Kan je met je eigen centen alles bekostigen? Of is het nodig om extra middelen te zoeken? Ontdek hier de mogelijke financieringskanalen. Je vindt hier ook tips die in je zoektocht naar financiering kunnen helpen.

 

Bezoek ook www.hogeronderwijsonderneemt.be, een portaal rond alles wat relevant is van en voor het stimuleren van ondernemerschap bij jongeren en studenten in het hoger onderwijs.