In 't kort

Gezien de coronamaatregelen zet VLAIO maximaal in op thuiswerk. Gelieve alle post elektronisch (via mail) te bezorgen. Papieren post wordt momenteel niet opgehaald.

De Vlaamse overheid voorziet al een aantal jaar middelen om alle Vlaamse steden en gemeenten – groot én klein – de kans te geven slim aan de slag te gaan met smart city-toepassingen.

Via de oproepen City of Things willen we elke Vlaamse stad of gemeente ‘slim’ maken en de mogelijkheden van het Internet of Things en het gebruik van open data laten verkennen. Het ultieme doel is om met innovatieve technologieën het leven in de gemeenten aangenamer en duurzamer te maken. Met lokale besturen op mensenmaat en een grote groep leveranciers van slimme toepassingen, heeft Vlaanderen veel troeven in handen om uit te groeien tot een slimme regio.

In de 1e City of Things oproep (2018) gingen 20 projecten aan de slag met hun oplossing voor een maatschappelijke uitdaging. De eindresultaten van deze projecten zijn veelbelovend en worden stelselmatig bekend gemaakt.

In 2019 werden binnen de 2e oproep 13 projecten goedgekeurd. Deze projecten zijn – ondanks de pandemie die roet in het eten gooide – zo goed als allemaal van start gegaan. We zijn benieuwd naar het traject dat zij zullen doorlopen.

In 2020 was het gezien de economische crisis door COVID19 nodig om een thematische oproep City of Things te lanceren. Het werd een EFRO Smart Economy oproep. Begin 2021 hebben 8 projecten groen licht gekregen.

Hou deze pagina’s en onze andere communicatiekanalen goed in het oog, want in 2021 zal er wellicht weer een oproep City of Things gelanceerd worden.

Samengevat

Voor wie?
Vlaamse steden en gemeenten
Voor wat?
voorbereiding van implementatie en opschaling van smart city-toepassingen
Bedrag
de 4e oproep is nog niet gelanceerd

Contact

Gezien de coronamaatregelen zet VLAIO maximaal in op thuiswerk. Gelieve alle post elektronisch (via mail) te bezorgen. Papieren post wordt momenteel niet opgehaald.

 

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail