Sfeerfoto Leuven op unsplash

City of Things – Slimme steden en gemeenten

In 't kort

De oproep 2021 werd gelanceerd. De focus van deze oproep ligt op opschaling en implementatie. De middelen worden in de eerste plaats voorzien voor projecten binnen het Smart Economy domein maar ook aanvragen binnen de andere domeinen kunnen ingediend worden. Hou er rekening mee dat eerst de aanvragen Smart Economy gelezen en beoordeeld zullen worden en dan pas de aanvragen uit de andere Smart City domeinen.

Op 18 juni 2021 organiseerden we een online infosessie. Benieuwd naar de details van de oproep? Bekijk hier de opname van de infosessie, de presentaties en de FAQ.

Op 25 juni 2021 organiseerden we een inspiratiesessie. Bekijk hier de opnames en presentaties.

Tegen 15 september 2021 waren 26 ideefiches ingediend (bekijk het overzicht). Deze 26 ideeën werden op 21 september 2021 voorgesteld aan de andere geïnteresseerde steden en gemeenten en organisaties die partner kunnen zijn in een project. Het werd een heel interessante dag. Eens de indieners feedback ontvangen hebben en we de matchmaking op gang trekken is fase 1 van de oproep 2021 afgerond en kunnen de partnerschappen overgaan naar fase 2, namelijk het uitschrijven van hun definitieve aanvraag.

De Vlaamse overheid voorziet al een aantal jaar middelen om alle Vlaamse steden en gemeenten – groot én klein – de kans te geven slim aan de slag te gaan met smart city-toepassingen.

Via de oproepen City of Things willen we elke Vlaamse stad of gemeente ‘slim’ maken en de mogelijkheden van het Internet of Things en het gebruik van open data laten verkennen. Het ultieme doel is om met innovatieve technologieën het leven in de gemeenten aangenamer en duurzamer te maken. Met lokale besturen op mensenmaat en een grote groep leveranciers van slimme toepassingen, heeft Vlaanderen veel troeven in handen om uit te groeien tot een slimme regio.

Oproep actief

Wanneer?
Van tot

Samengevat

Voor wie?
Vlaamse steden en gemeenten
Voor wat?
implementatie en opschaling van smart-city-toepassingen
Bedrag
max. € 900.000 per project

Contact

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail