Binnenvaart steunmaatregelen

Laatst gewijzigd op 2 apr 2021 (Alle wijzigingen)

Samengevat

Voor wie
ondernemingen
Voor wat
stimulering van de binnenvaart
Subsidies
varieert per instrument

Wat houdt de maatregel in

Om ondernemingen te overtuigen van de talrijke voordelen van de binnenvaart bestaan er verschillende steunmaatregelen voor deze sector, uitgewerkt door De Vlaamse Waterweg nv.

De binnenvaart speelt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van Vlaanderen als logistieke regio en is uitermate belangrijk voor de mobiliteit en de veiligheid op onze wegen. De binnenvaart vormt immers een goed alternatief voor heel wat wegtransporten en laat zich uitstekend inpassen in multimodale concepten.

Momenteel loopt er een oproep voor Nabehandelingstechnieken aan boord van kleine, middelgrote en grote schepen. Een aanvraag is mogelijk tot 31 december 2022.

Wie komt in aanmerking

Deze maatregelen richten zich over het algemeen tot binnenvaartondernemers maar kunnen zich ook richten tot ondernemingen die gebruik maken van de binnenvaart. 

Wat komt in aanmerking

Hierbij een overzicht van de steunmogelijkheden:

Meestal wordt er gewerkt met oproepen.

Omvang steun

De steun varieert per maatregel en kan je raadplegen op de website www.vlaamsewaterweg.be/steunmaatregelen.

De-minimis

Deze maatregelen kunnen onder de toepassing van de Europese de-minimis-regelgeving vallen. Dit was het geval voor de maatregel Palletvervoer, Hermotorisatie kleine schepen en de huidige oproep voor Nabehandelingstechnieken. De de-minimissteun aan bedrijven mag over drie jaar gespreid niet meer dan € 200.000 bedragen. Voor meer info zie Veelgestelde vragen: de-minimis.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen van deze maatregel en andere maatregelen in de Subsidiedatabank? Dat kan via de gratis 'Nieuwsbrief van de Subsidiedatabank'.