Kruinen van bomen

Ecologiepremie+

Vanaf 1 juli zijn de voorwaarden voor de instrumenten ecologiesteun gewijzigd. Lees meer

In 't kort

Heb je plannen om te investeren in een duurzame technologie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een ecologiepremie+. Deze ecologiepremie is een financiële tegemoetkoming voor ondernemingen die investeren in een technologie die in deze lijst (pdf-versie) staat. De technologieën sluiten aan bij de thema’s koeling, transport, warmte/verwarming, water en diverse. Met de ecologiepremie+ wil de Vlaamse overheid ondernemingen stimuleren om hun processen duurzaam, klimaatvriendelijk, circulair en energiezuinig te organiseren.

Staat jouw technologie niet in de lijst?

Niet elke technologie die tot vergroening of energiebesparing leidt, staat in de lijst van ecologiepremie+. Wil je een andere technologie gebruiken of kom je niet in aanmerking voor de ecologiepremie+? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de steunmaatregelen GREEN of STRES

Je plannen bespreken? 

Wil je je ecologische plannen aftoetsen? Neem contact op met VLAIO via het aanmeldingsformulier of met een VLAIO bedrijfsadviseur. Vertel ons wat jouw investeringsplannen zijn. Dan bekijken we samen of jouw investeringsplannen in aanmerking komen voor steun en waar de aandachtspunten liggen voor het opmaken van een goede steunaanvraag.

Twijfel je over haalbaarheid? Doe een vergroeningsscan

Wil je concreet aan de slag om een (deel van een) productieproces te verduurzamen, maar twijfel je nog aan de technische en economische haalbaarheid? Laat dan eerst een vergroeningsscan uitvoeren ter voorbereiding van je investering.

Samengevat

Voor wie?
ondernemingen die investeren in het Vlaamse Gewest
Voor wat?
investering in performante ecologische technologieën (limitatieve lijst)
Bedrag
10 tot 55% van de meerkost van de investering

Delen:

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.