Oproepkalender kmo-groeisubsidie 2024

Publicatiedatum

In 2024 kan je opnieuw op drie momenten een dossier indienen voor de kmo-groeisubsidie. Het dossier moet aansluiten bij één van deze vier belangrijke maatschappelijke thema’s: digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen, innovatie en internationalisering.

Thematische oproepen

De kmo-groeisubsidie is een subsidie-instrument waarmee de Vlaamse overheid kmo’s in Vlaanderen ondersteunt bij een ambitieuze transformatie. Dit transformatietraject moet aansluiten bij een belangrijk maatschappelijk thema. Daarom werkt de kmo-groeisubsidie sinds 2021 met competitieve thematische oproepen. Ondernemers kunnen een dossier indienen als hun project aansluit bij één van deze vier thema’s: digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen, innovatie en internationalisering.

De beschikbare middelen worden per thema toegekend aan de best gerangschikte projecten. Hierdoor worden enkel de beste dossiers gesteund en verhoogt de maatschappelijke toegevoegde waarde van de kmo-groeisubsidie.
Wil je weten of jouw groeitraject in aanmerking komt? En ben je benieuwd naar voorbeelden? Bekijk dan snel de themapagina’s
 

Oproepkalender 2024

In 2024 lanceren we opnieuw drie oproepen. Bij elke oproep zullen de vier thema's openstaan. De oproepkalender ziet er als volgt uit: 

 Oproep 1Oproep 2Oproep 3
Indienperiodewoe 20 maart - ma 15 aprilma 1 juli - za 31 augwoe 20 november - zo 15 december

 

Termijn tussen gesteunde projecten wordt ingekort

Voortaan wordt de termijn tussen twee gesteunde kmo-groeisubsidie projecten verminderd van drie naar twee jaar. Concreet betekent dit dat een onderneming die een kmo-groeisubsidie kreeg toegekend, vanaf 24 maanden na die positieve beslissing een nieuwe aanvraag mag indienen. De voorwaarde dat per kmo-groeitraject slechts één keer steun toegekend kan worden, blijft behouden. Dit betekent dat een nieuwe aanvraag steeds betrekking moet hebben op een substantieel nieuw groeitraject en geen verderzetting mag zijn van een eerder gesteund traject.

 

e-Box Enterprise

Sinds kort wordt de beslissingsbrief niet alleen per e-mail verstuurd naar de contactpersoon van de aanvraag, maar ook naar de e-Box Enterprise van de onderneming. Heb je de e-box van jouw onderneming nog niet geactiveerd? Lees hier hoe je dit eenvoudig kan doen.

 

De kmo-groeisubsidie in het kort

  • Voor kmo’s met een vestiging in Vlaanderen
  • Inwinnen van strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van de aanwerving van een strategisch profiel
  • Maximum € 50.000 subsidie per groeitraject
 

Delen: