Plantjes

Kmo-groeisubsidie

Terug naar Wat

Digitalisering

Leg jouw plannen voor aan een VLAIO bedrijfsadviseur.

Wil je aftoetsen of jouw plannen passen binnen de kmo-groeisubsidie? Antwoord beknopt op 3 vragen en krijg feedback van een VLAIO bedrijfsadviseur.

Voor wie? 

Ondernemingen die data inzetten om te groeien en zich in de markt te onderscheiden op het vlak van digitale maturiteit.  

Wat komt in aanmerking?

Projecten waarbij data ingezet worden om producten, diensten en processen slimmer te maken. Bijvoorbeeld:  

  • Een bedrijf dat content van hun digitaal leerplatform via artificiële intelligentie automatisch met een gebruiker matcht op basis van het gebruikersprofiel en het gebruikersgedrag op het platform. 
  • Het uitwerken van een roadmap voor de ontwikkeling van een vernieuwend digitaal platform dat op basis van slimme algoritmes de werktijd voor nieuwe opdrachten inschat en deze automatisch inplant. 
  • Een voedingswinkel die op basis van de historische verkoopdata en externe data zoals vakantieperiodes, wegenwerken en weersomstandigheden de verkoop wil voorspellen en de bestellingen wil automatiseren. 
  • Een machinebouwer die sensoren op machines plaatst om de machines bij de klant op te kunnen volgen en zo voorspellingen te doen op het vlak van onderhoud en herstelling, en om tijdig te kunnen optreden.  
  • Een producent van voeding die via een realtime datagedreven monitoring van de waterkwaliteit tijdens het productieproces de kwaliteit van de producten wil opvolgen om tijdig te kunnen ingrijpen bij problemen. 

Wat komt niet in aanmerking? 

Het groeitraject moet verder gaan dan het digitaliseren van administratieve processen of de ontwikkeling van digitale toepassingen zoals een ERP-systeem of webshop. Ook deze zaken komen niet in aanmerking:  

  • Inzetten van bekende technologieën en tools, bijvoorbeeld digitale marketing en marketing automation tools 
  • Het opzetten van systemen om data centraal en digitaal beschikbaar te maken zonder visie om deze data slim in te zetten. Bijvoorbeeld: het louter opzetten van databanken, geïntegreerde datasystemen, datawarehouses of datalakes 
  • Upgraden van verouderde IT-toepassingen, bijvoorbeeld shift van on premise naar een cloud-omgeving
 

Wil je je bedrijf cyberveiliger maken?

Dan kan je steun aanvragen via de kmo-portefeuille en de cybersecurity verbetertrajecten

 

VLAIO bedrijfsadviseur Anke Albregts vertelt je in onderstaande video kort wat wel en niet in aanmerking komt voor de kmo-groeisubsidie digitalisering. 

Ondernemersverhalen

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.