Internationale oproep Artificiële intelligentie (Eureka Cluster call)

Publicatiedatum
Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten.
Student met AI bezig

De Eureka-clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA3PENTAEURIPIDES en SMART hebben een gemeenschappelijke interesse vastgesteld in artificiële intelligentie in de verschillende domeinen. Deze clusters lanceren daarom samen met verschillende nationale en regionale overheidsinstanties een oproep voor innovatieve projecten in het domein van artificiële intelligentie. Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten.

Toepassingsdomein

Het toepassingsdomein is ruim en omvat o.a. ICT, cyber security, eHealth, landbouw, koolstofarme energie, circulaire economie, smart cities, industrie 4.0, HMI, elektronische componenten, klimaat, engineering, software innovatie, veiligheid, transport & mobiliteit

Samenwerking is mogelijk met organisaties uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Nederland, Singapore, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden en Turkije.

In Vlaanderen kunnen enkel ondernemingen steun ontvangen, onderzoeksinstellingen kunnen wel deelnemen mits co-financiering door het bedrijf.

Deadline

  • Europees projectvoorstel 28 juni 2021
  • VLAIO projectaanvraag 20 augustus 2021

Het internationale projectvoorstel wordt ingediend tegen ten laatste 28 juni 2021. Nadien is het nodig om een Vlaamse steunaanvraag in te dienen bij het VLAIO, met als deadline 20/8/2021. De steunbeslissing wordt verwacht in januari 2022

Meer info & op zoek naar partners?

Er is een online brokerage platform voorzien waarop bedrijfsprofielen en projectconcepten uitgewisseld kunnen worden om samenwerkingsmogelijkheden te faciliteren. 

Een online brokerage event is gepland op 22 april 2021.

Alle informatie over deelname aan deze call vind je op de website eureka-clusters-ai.eu.

Vlaamse aanvraag bij VLAIO

Indienen gebeurt via de subsidiekanalen ontwikkelingsproject of onderzoeksproject. We verwachten dat de bijdragen van alle betrokken Vlaamse partners in één aanvraag per project gebundeld worden. De indiening gebeurt via het VLAIO online platform (zie knop ‘aanvragen’ bij de deelnemende subsidies).

Vraagje?

Onze VLAIO-contactpersoon voor deze call is Frederik De Vusser