Internationale oproep Artificiële intelligentie (Eureka Cluster call)

Publicatiedatum
Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten.
Student met AI bezig

De Eureka-clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA3 en PENTA-EURIPIDES hebben een gemeenschappelijke interesse vastgesteld in artificiële intelligentie in de verschillende domeinen. Deze clusters lanceren daarom samen met verschillende nationale en regionale overheidsinstanties een oproep voor innovatieve projecten in het domein van artificiële intelligentie. Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten.

Toepassingsdomein

Het toepassingsdomein is ruim en omvat o.a. ICT, cyber security, eHealth, landbouw, koolstofarme energie, circulaire economie, smart cities, industrie 4.0, HMI, elektronische componenten, klimaat, engineering, software innovatie, veiligheid, transport & mobiliteit

Samenwerking is mogelijk met organisaties uit Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Nederland, Spanje, Finland, Luxemburg, Portugal, Zweden, Canada, Duitsland, Malta, Turkije en Zuid-Korea. In België is ook steun mogelijk in het Waals gewest.

In Vlaanderen kunnen enkel ondernemingen steun ontvangen, onderzoeksinstellingen kunnen wel deelnemen mits co-financiering door het bedrijf.

Deadline projectaanvraag 15 juni 2020

Het internationale projectvoorstel wordt ingediend tegen ten laatste 15 juni 2020. Naast de internationale aanvraag, is het nodig om een Vlaamse aanvraag in te dienen bij het VLAIO, met dezelfde deadline. De steunbeslissing wordt verwacht voor januari 2021.

Er is een online brokerage platform voorzien waarop bedrijfsprofielen en projectconcepten uitgewisseld kunnen worden om samenwerkingsmogelijkheden te faciliteren. 

Alle informatie over deelname aan deze call vind je op de website eureka-clusters-ai.eu.

Vlaamse aanvraag bij VLAIO

Indienen gebeurt via de subsidiekanalen ontwikkelingsproject of onderzoeksproject. We verwachten dat de bijdragen van alle betrokken Vlaamse partners in één aanvraag per project gebundeld worden. De indiening gebeurt via het VLAIO online platform (zie knop ‘aanvragen’ bij de deelnemende subsidies).

Vraagje?

Onze VLAIO-contactpersoon voor deze call is Frederik De Vusser