PMV/z lanceert nieuwe lening: Cofinanciering+

Publicatiedatum
Zowel bij de start als groei van je onderneming kan je te maken krijgen met nood aan financiering. Als aanvulling op het huidige aanbod financieringsmogelijkheden lanceert PMV/z een nieuw product, Cofinanciering+, waardoor stabiele ondernemingen tot € 700.000 kunnen lenen.
financiering

Creëer de ideale financieringsmix

PMV/z financiert beloftevolle ondernemingen, zowel startende ondernemingen als groeiers, samen met de overheid. Als ondernemer kan je verschillende producten van PMV/z combineren om tot de ideale financieringsmix te komen: 

  • Met de Startlening kan je tot 4 maal je eigen inbreng lenen met een maximum van € 100.000 aan een interessante rentevoet.
  • Heb je familie, vrienden of supporters die je financieel willen helpen, dan kunnen zij genieten van een jaarlijks belastingkrediet van 2,5% via de formule van de Winwinlening
  • Ten slotte kunnen kmo’s ook toegang krijgen tot een krediet van maximum € 350.000 met Cofinanciering (voordien gekend als kmo-cofinanciering). In deze formule financiert de bank of een investeringsfonds steeds een stuk mee.
  • Als je als ondernemer niet genoeg waarborgen kan voorleggen aan een financiële instelling om een lening te krijgen, kan je beroep doen op de Waarborgregeling

Nieuw product voor bestaande kmo’s: Cofinanciering+ 

De formule Cofinanciering krijgt nu een uitbreiding, namelijk Cofinanciering+, waardoor kmo’s tot 4 maal de eigen inbreng kunnen lenen met een minimum van € 350.000 en maximum € 700.000. De voorwaarden van de lening zijn gelijkaardig aan het bestaande product Cofinanciering, maar deze versie richt zich specifiek tot bestaande kmo’s die een zekere historiek van positieve cashflow kunnen voorleggen.

Net als bij Cofinanciering gaat het hier ook om een formule waarbij een andere financiële instelling, zoals een bank of investeringsfonds, een deel van de middelen aanbrengt.  De looptijd van de lening bedraagt 3 tot 10 jaar met een rentevoet van 5,5%.

 

Meer weten over Cofinanciering+ en andere financieringsmogelijkheden?