windmolens op zee

Klimaat en energie

Advies & begeleiding  voor energiebesparing

VLAIO bedrijfsadviseurs 

Ben je op zoek naar partners of steun om jouw bedrijfsplannen rond energie(besparing) waar te maken? De VLAIO bedrijfsadviseurs helpen je graag op weg. Zij ondersteunen je bij het vormgeven van je aanpak en gidsen je naar de juiste kennis, partners en financiële hefbomen die specifiek voor jouw bedrijf relevant zijn. Denk aan private aanbieders, kennisinstellingen strategische - en collectieve onderzoekscentra en intermediaire organisaties zoals Voka, UNIZO, Sirris,… 

Maak hier je gratis afspraak bij een VLAIO bedrijfsadviseur.

Experten uit het VLAIO Netwerk  

Weet je niet goed hoe te starten met je energieambities en/of wil je zelf meer te weten komen over dit onderwerp? Zoek je advies, coaching of een lerend netwerk van bedrijven die voor dezelfde uitdagingen staan? Wend je dan tot de partners uit het VLAIO Netwerk. Zij sensibiliseren, adviseren en informeren ondernemers over het belang van energietransitie. Ze voorzien coaching en begeleiding en je kan bij hen terecht voor infosessies, masterclasses, workshops, opleidingen, netwerking, begeleiding... 

Duik in het aanbod rond energietransitie van het VLAIO Netwerk.

Energieclusters 

Ben je actief in de energiesector, dan kan je via de clusterwerking kennis uitwisselen, samenwerkingen aangaan of subsidies aanvragen. Contacteer de VLAIO bedrijfsadviseurs om te kijken welke cluster of kennisinstelling best bij je past. Zij bespreken samen met jou je plannen en geven advies op maat.  

Een cluster is een netwerk van bedrijven en andere partijen die openstaan voor samenwerking rond een bepaald thema of domein zoals energie. Via concepten van open innovatie, ketensamenwerking en cross-sectorale werking kunnen bedrijven in de cluster nieuwe producten en diensten met meerwaarde creëren en nieuwe (buitenlandse) markten ontginnen. 

Energiegerelateerde gesteunde clusters zijn de speerpuntclusters Flux50 en de Blauwe Cluster

Meer informatie:

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap 

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap coördineert de beleidsuitvoering en -ondersteuning van het energie- en klimaatbeleid in Vlaanderen. Ze moedigt het rationeel energiegebruik en de milieuvriendelijke energieproductie aan. Daarnaast levert ze adviezen en attesten over rationeel energiegebruik en hernieuwbare energiebronnen af in het kader van fiscale aftrek en andere subsidiedossiers voor bedrijven. 

Lees meer over de Vlaamse energiemaatregelen.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: