Beeld uit onderzoekslabo

Subsidies voor O&O&I in een internationaal consortium

Terug naar Netwerken

MarTERA

Wat?

MarTERA is een ERA-Net onder COFUND (H2020) dat tot doel heeft de samenwerking tussen Europese organisaties te stimuleren met als thema's mariene en maritieme technologie, en blauwe groei.

Samenstelling consortium?

Het netwerk omvat 18 publieke steunverlenende agentschappen uit 16 landen.

Een MarTERA project consortium bestaat uit minstens 2 partners uit 2 verschillende deelnemende landen. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten. Er wordt gevraagd om voorafgaand aan de indiening contact op te nemen met de steunverlenende agentschappen in elk land of regio waar steun wordt aangevraagd.

Dit ERA-Net loopt van 1 december 2016 tot 30 november 2021 en bouwt voort op de ervaring verworven in de eerdere MARTEC I en II projecten.

Ingezette programma’s?

VLAIO neemt deel met de programma's voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

De projecten dienen te voldoen aan de ontvankelijkheidscriteria van deze programma's.

Proces?

De evaluatie verloopt in 2 fasen. Bij deelname aan een oproep dient de projectleider van het internationale MartERA-project een pre-proposal in te dienen bij MarTERA tegen de vooropgestelde limietdatum. De Vlaamse deelnemer die steun vraagt van het agentschap dient daarnaast gelijktijdig ook een Annex bij het agentschap in te dienen. De template hiervoor is hieronder beschikbaar. Na de ontvakelijkheidscontrole door de betrokken steunverlenende agentschappen worden de behouden projectvoorstellen uitgenodigd om een full proposal in te dienen die aansluitend centraal wordt geëvalueerd door MartERA.

Doelgroep?

De doelgroep van MartERA is breed en richt zich in het algemeen op bedrijven en onderzoeksinstellingen, die samen met buitenlandse partners een uitdagend en risicovol R&D project willen uitvoeren. Vlaamse deelnemers die steun vragen van het agentschap dienen te voldoen aan de vereisten van de ingezette kanalen van de ontwikkelingsprojecten en onderzoeksprojecten. Dit betekent dat de aanvragers bedrijven zijn met een exploitatievestiging in Vlaanderen die in staat is de projectresultaten in voldoende mate in Vlaanderen te exploiteren.

Meer informatie?

www.martera.eu

Documenten voor indiening

Een specifieke vraag over MarTERA? Contacteer jozef.ghijselen@vlaio.be, T +32 2 432 42 40

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail