Nieuwe oproep 2021 voor innovatieprojecten MarTERA (Maritime & Marine Technologies)

Publicatiedatum
ERA-Net MarTERA geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten rond maritieme en mariene technologieën. De vierde oproep staat nu open met als deadline voor de pre-proposals (uitgebreide samenvattingen) op 26 maart 2021, 17 uur.

De thema’s voor projecten

De projectvoorstellen dienen te kaderen binnen deze topics:

  • Priority Area 1: Environmentally friendly maritime technologies
  • Priority Area 2: Innovative concepts for ships and offshore structures
  • Priority Area 3: Automation, sensors, monitoring and observations
  • Priority Area 4: Advanced manufacturing and production
  • Priority Area 5: Safety and security

9 deelnemende regio's

De deelnemende landen zijn Wit-Rusland, België (Vlaanderen), Duitsland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zuid-Afrika en Turkije. De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen land of regio. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten.

Aan deze oproep nemen steunagentschappen uit 9 landen deel met een globaal subsidiebudget van ca. € 8,5 miljoen. Meer informatie over de deelnemende landen en regio’s.

1 miljoen euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van MarTERA projecten voorziet VLAIO een budget van 1 miljoen euro. De steunkanalen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet, zie ook www.vlaio.be/martera.

Deadline voor indiening: 26 maart 2021

De projectleider van het internationale MarTERA project dient de pre-proposal van het project in bij MarTERA tegen 26 maart 2021, 17 uur.  Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast m.b.t. het Vlaamse projectdeel bij VLAIO ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of ontwikkelingsproject. Hierbij kruis je “internationaal project” aan en download je de bijbehorende templates. Dit dien je in bij VLAIO tegen dezelfde datum van 29 maart 2019.

Meer informatie?

Overweeg je een aanvraag in te dienen? We bevelen je aan contact met het agentschap (jozef.ghijselen@vlaio.be, T 02 432 42 40) op te nemen voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek.

Delen: