Wijzigingen aan Innovatiemandaten (IM)

De eerste oproep 2023A voor Innovatiemandaten werd opengesteld op 20 december met als deadline 14 maart 2023 (12 u). Specifiek voor de oproep Innovatiemandaten, worden er ook middelen voorzien voor 4 extra mandaten (Frank De Winne mandaten) in het kader van het impulsprogramma Ruimtevaarteconomie. Het doel is om jong onderzoektalent de opportuniteit te geven om een duurzame loopbaan te starten en uit te bouwen in de Vlaamse ruimtevaartindustrie en tegelijk het ruimtevaartonderzoek in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen. Je kan een verkennend gesprek aanvragen op 2 februari en 28 februari 2023.
Gewijzigd op
Voor projecten ingediend vanaf 1 oktober 2022 dient bij de steunaanvraag een toelichting van het klimaatplan gevoegd te worden wanneer de (mede)aanvrager een grote onderneming is volgens de Europese kmo-definitie OF een energie-intensieve onderneming is d.w.z. een finaal energieverbruik heeft van meer dan 0,1 PJ (petajoule) op vestigingsniveau. Hierbij wordt gekeken naar de vestiging in Vlaanderen waar het grootste gedeelte van de valorisatie van de gevraagde steun zal plaatsvinden.
Gewijzigd op
De eerste oproep 2022 voor Innovatiemandaten en Baekelandmandaten werd opengesteld op 6 december met als deadline 22 maart 2022 (12 u). Specifiek voor de oproep Innovatiemandaten, worden er ook middelen voorzien voor 4 extra mandaten (Frank De Winne mandaten) in het kader van het impulsprogramma Ruimtevaarteconomie. Het doel is om jong onderzoekstalent de opportuniteit te geven om een duurzame loopbaan te starten en uit te bouwen in de Vlaamse ruimtevaartindustrie en tegelijk het ruimtevaartonderzoek in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen. Voor beide maatregelen kan je een verkennend gesprek aanvragen op 3 februari en 15 februari 2022.
Gewijzigd op
De tweede oproep 2021 voor Innovatiemandaten en Baekeland-mandaten werd opengesteld op 21 juni met als deadline 7 september 2021 (12 uur). Specifiek voor de oproep Innovatiemandaten, worden er ook middelen voorzien voor 2 extra mandaten (Frank De Winne mandaten) in het kader van het impulsprogramma Ruimtevaarteconomie. Het doel is om jong onderzoekstalent de opportuniteit te geven om een duurzame loopbaan te starten en uit te bouwen in de Vlaamse ruimtevaartindustrie en tegelijk het ruimtevaartonderzoek in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen. Voor beide maatregelen kan je een verkennend gesprek aanvragen op 8 juli en 24 augustus 2021.
Gewijzigd op
De tweede Innovatie-mandaten oproep 2021 werd opengesteld op 21 juni met als deadline 7 september 2021 (12u). Specifiek voor deze oproep, worden er ook middelen voorzien voor 2 extra mandaten (Frank De Winne mandaten) in het kader van het impulsprogramma Ruimtevaarteconomie. Het doel is om jong onderzoekstalent de opportuniteit te geven om een duurzame loopbaan te starten en uit te bouwen in de Vlaamse ruimtevaartindustrie en tegelijk het ruimtevaartonderzoek in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen. Een verkennend gesprek kan je aanvragen op 8 juli en 24 augustus 2021. Hiervoor kan je inschrijven op de pagina Aanvraag verkennend gesprek Innovatiemandaat of Baekeland-mandaat.
Gewijzigd op