Videogames voor kinderen met spraak- of taalproblemen

De Leuvense start-up SAY IT Labs komt voort uit de samenwerking tussen de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en en onderzoekscentrum Imec. SAY IT Labs ontwikkelt geavanceerde spraakherkenningstechnologie voor mensen met taal- of spraakproblemen. Dankzij begeleiding van Enterprise Europe Network Vlaanderen vonden zij de weg naar de Europese EIC Accelerator, maar ook naar extra financiering via de kmo-groeisubsidie en FINMIX.

Videogames voor kinderen met spraak- of taalproblemen

SAY IT Labs combineert kunstmatige intelligentie met spraakherkenningstechnologie in videogames specifiek gericht op mensen met spraak- of taalproblemen, zoals stotteraars, mensen met autisme en andere communicatiestoornissen. Deze innovatieve benadering draagt bij aan hun herstelproces.

Op dit moment werkt SAY IT Labs vol enthousiasme aan de ontwikkeling van een bijzondere videogame, speciaal ontworpen voor kinderen die stotteren. Deze baanbrekende game maakt gebruik van real-time spraakherkenning om directe feedback te geven over de spraak van de kinderen. Hierdoor kunnen ze thuis effectief oefenen, zonder de constante aanwezigheid van een begeleider.

Het geeft je een geruststellend gevoel dat je deze zoektocht niet alleen hoeft te doorlopen. Er zijn ervaren mensen die gratis advies geven. Ik zou het aanraden aan elke start-up of groeiend bedrijf.
 

Erich Reiter
Co-founder SAY IT Labs

Zoektocht naar financiering

Als start-up bevindt SAY IT Labs zich in een cruciale fase van hun reis. Om dit veelbelovende en innovatieve product succesvol op de markt te brengen, hebben ze extra financiële steun en fondsen nodig. Hiervoor klopten ze aan bij Enterprise Europe Network Vlaanderen (EEN) voor advies over de EIC Accelerator, een instrument van de Europese Commissie voor innovatieve bedrijven met veel groeipotentieel. Deze accelerator voorziet naast financiering ook begeleiding voorzien in de vorm van coaching, advies en het verruimen van het netwerk door matchmaking events. 

Het partnership tussen SAY IT Labs en EEN Vlaanderen heeft naast toegang tot de EIC Accelerator nog vruchten afgeworpen: Tijdens de besprekingen werd duidelijk dat SAY IT Labs op zoek was naar extra subsidies om de videogame te kunnen realiseren. EEN Vlaanderen gidsten het team richting een aanvraag voor de kmo-groeisubsidie, en succes! Dit duwtje in de rug van VLAIO heeft SAY IT Labs een welverdiende erkenning en ondersteuning opgeleverd.

Adviseurs van EEN Vlaanderen openden ook de deur naar deelname aan FINMIX. Dit leidde tot het verkrijgen van een lening bij PMV.

Maar daar houdt het niet op. SAY IT Labs heeft ook deelgenomen aan het veelgeprezen evenement "Pitch in the forest". Tijdens deze unieke bijeenkomst hielden ze boeiende presentaties voor tal van investeerders tijdens een inspirerende wandeling in het bos. Dit heeft geleid tot ontmoetingen met maar liefst 30 angel investors en de succesvolle verwerving van extra fondsen.

EEN adviseur Magali Parent adviseert Erich Reiter en Lukas Latacz van SAY IT Labs.
EEN adviseur Magali Parent adviseert Erich Reiter en Lukas Latacz van SAY IT Labs.
 

Wil je ook groeien en samenwerken over de landsgrenzen heen?

Ben je ook geïnteresseerd in de EIC Accelerator? Of zoek je een partner in het buitenland voor commerciële samenwerking? Heb je vragen over de Europese regelgeving, internationale tewerkstelling, intellectuele eigendomsrechten of import?

Enterprise Europe Network Vlaanderen staat klaar om je te helpen! EEN Vlaanderen biedt je één aanspreekpunt waar je in je zoektocht naar partners, ideeën, oplossingen tijd kan sparen en effectief geholpen wordt.

Ontdek hier de dienstverlening van Enterprise Europe Network Vlaanderen.