Enterprise Europe Network Vlaanderen

Het Enterprise Europe Network is een initiatief van de Europese Commissie (DG Grow) dat Europese kmo’s ondersteunt en adviseert. De netwerkpartners zijn stevig verankerd in de Europese regio's. Ze zijn uitstekend geplaatst voor het verlenen van informatie over Europese regelgeving en financiering, voor het faciliteren van bedrijvencontacten en het helpen opstarten van transnationale innovatieve projecten. 

Voor België is Enterprise Europe Network vertegenwoordigd in Vlaanderen door het VLAIO en Flanders Investment & Trade.

Voor wie?

Bedrijven die op zoek zijn naar technologische en/of economische samenwerking in een Europese context.

Wat kan je verwachten?

Voor jou als ondernemer wordt Europa alsmaar belangrijker. Denk maar aan de immense mogelijkheden van de eengemaakte EU-markt en de incentives van de EU voor innovatie-inspanningen. Alle mogelijke Europese programma's opvolgen en uitzoeken hoe die werken, is bijzonder tijdrovend. Enterprise Europe Network Vlaanderen biedt je één aanspreekpunt waar je in jouw zoektocht naar partners, ideeën en oplossingen effectief en efficiënt wordt geholpen.

Hoe pakken we dit aan?

Met het nieuwe beleid van de Europese Commissie wil het Enterprise Europe Network kmo’s helpen om hun ambities te ondersteunen op het vlak van duurzaamheid, digitalisering, innovatie en/of internationalisering. De dienstverlening verloopt via een gepersonaliseerd klantentraject. 

Enterprise Europe Network Vlaanderen begeleidt je bij:

  • het zoeken van partners voor commerciële samenwerking
  • het zoeken naar strategische partners voor innovatie
  • het vinden van je weg in verschillende aspecten van de Europese regelgeving
  • toegang tot Europese financiering voor jouw project
Kostprijs
Gratis
Partner
Enterprise Europe Network