Volg voortaan het ‘Financieel verslag met attestering’ digitaal op

Publicatiedatum

Heeft jouw onderneming een lopend steundossier bij VLAIO? Dan moet jouw accountant of bedrijfsrevisor bij afsluiting van je project het financieel verslag met attestering indienen. Dat gebeurt voortaan digitaal. 

Laptop

De digitale indiening

Bij afsluiting van je project maak je het financieel eindverslag met de reële projectkosten op en verzamel je de bewijsstukken van deze kosten. Je spreekt een accountant of bedrijfsrevisor aan voor het opvolgen van het ‘Financieel verslag met attestering'.

We stappen af van het manuele proces waarbij de accountant of bedrijfsrevisor het ‘Verslag van Beroepsbeoefenaar’ moet afdrukken, invullen, ondertekenen, inscannen en opladen. Vanaf februari 2024 volgt de accountant of bedrijfsrevisor het ‘Financieel verslag met attestering’, van toepassing op projecten die na 1 juli 2021 aangevraagd zijn, op via een digitale flow.

Het grote voordeel voor jou als ondernemer? 

Het zorgt voor een efficiëntere dossierverwerking en zal leiden tot een vlotte afhandeling van het subsidiedossier en een snellere uitbetaling van de laatste schijf.

Ontdek het ’Stappenplan’ en de ‘Veelgestelde vragen’ bij de steuninstrumenten van innovatiesteun en individuele projecttypes van clustersteun onder ‘Vervolgstappen’: 

 

Heb je nog vragen na het lezen van dit ’Stappenplan’ en de ‘Veelgestelde vragen’?

Contacteer verificatie@vlaio.be. Jouw accountant of bedrijfsrevisor kan voor meer informatie terecht bij zijn/haar beroepsinstituut ITAA of IBR.

 

Delen: