Vacature: Projectadviseur ecologiesteun

Publicatiedatum
Wil je je steentje bijdragen aan de vergroening van het economisch weefsel? Ben je een teamplayer met een groot analysevermogen en ga je nauwkeurig te werk? Dan ben jij misschien wel de persoon die wij zoeken voor de functie van projectadviseur Ecologiesteun. Als projectadviseur ecologiesteun ondersteun je ondernemingen in hun projecten die leiden tot groene warmte. Solliciteren kan tot en met 12 februari.

Jobomschrijving

De Vlaamse Regering komt via de Ecologiepremie Plus en de Strategische Ecologiesteun al langer financieel tegemoet aan ondernemingen die ecologie-investeringen doen. Naar aanleiding van de energiecrisis wil de Vlaamse Overheid nog meer inzetten op energie-efficiëntie en de ondersteuning van ondernemingen in Vlaanderen bij hun energietransitie. Recent heeft de Vlaamse Regering het Impulsprogramma energiemaatregelen ondernemingen gelanceerd dat inzet op een versnelde vergroening van de warmtevraag door de niet-ETS industrie in Vlaanderen.

Vlaanderen moet de komende jaren grote stappen vooruit zetten om het energiesysteem koolstofarmer en duurzamer te maken. Dat is nodig om de Vlaamse klimaat- en energiedoelstellingen te realiseren. De Vlaamse Regering heeft heel wat middelen vrijgemaakt voor de energietransitie van ondernemingen die actief zijn in Vlaanderen, waaronder de niet-ETS-industrie. De Vlaamse doelstelling voor de niet-ETS industrie is om tegen 2030 10% van de energiedragers vergroend te hebben. De VLAIO-Ecologiesteunmaatregelen (Ecologiepremie Plus en de Strategische Ecologiesteun) zijn belangrijke instrumenten om de bedrijven hierin te ondersteunen. Recent werd ook de GREEN investeringssteun gelanceerd.

Als projectadviseur Ecologiesteun analyseer je steunaanvragen van deze Ecologiesteunmaatregelen en kom je tot een gefundeerde beslissing die je kan beargumenteren. Je werkt daartoe constructief samen met interne én externe partijen. Je hebt ook een sterk oog voor detail en kan nauwgezet werken. Je staat in voor de correcte administratieve verwerking in de digitale systemen van de steunaanvragen en opvolging van deze dossiers, van indiening tot en met uitbetaling en van eventuele beroepen op de genomen beslissingen. Je neemt deel aan de Commissie Ecologiesteun en stemt af over deze maatregelen en over specifieke dossiers met VITO.

Je  werkt samen met verschillende collega’s projectadviseurs, applicatiebeheerders of programmabeheerders van de afdeling steun van VLAIO en je bouwt een netwerk uit.

Je kan meerdere dagen per week van thuis of vanuit een satellietkantoor werken.

Wie ben jij?

Op het moment van je sollicitatie beschik je over:

  • Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen of industriële wetenschappen met toepassingsgebied in domein van energie, klimaat en ecologie.

Jouw voordelen

  • Je krijgt een contract van bepaalde duur. (tem 31 december 2024). Je wordt verloond in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van ingenieur (rang A1, salarisschaal A121 (bij 0 jaar anciënniteit)). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten.Op de salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
  • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).
  • Ontdek hier meer over werken bij de Vlaamse overheid.
 

Interesse? 

Solliciteren kan tot en met 12 februari 2023.

Op 7 februari organiseren we van 10u30 tot 11u30 een infomoment. Heb jij specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? Schrijf je dan zeker in

 

Maak kennis met enkele collega's!

 

Blijf op de hoogte van vacatures bij VLAIO

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

Ook vind je steeds alle openstaande vacatures op vlaio.be/vacatures.