Vacature: Accountmanager Energie Flux50

Publicatiedatum
Ben jij een kei in het leggen van relaties, zoeken van verbanden en starten van nieuwe initiatieven om de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen (binnen en buiten de eigen cluster) te initiëren? Heb je een goede kennis van het domein energie en klimaat? En wil je de brug vormen tussen bedrijven en kennisinstellingen? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!

Wat houdt de job in? 

Als accountmanager voor de energiespeerpuntcluster Flux50 vorm je het eerste aanspreekpunt voor VLAIO en voor externe actoren. Je bent nauw betrokken bij de innovatieprojecten, zowel bij het tot stand komen van de projecten als bij de evaluatie ervan. 

De Vlaamse overheid wil optimaal inspelen op de economische groeikansen die volgen uit de wereldwijde boom in de slimme energiesector. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) kent subsidies toe aan innovatieclusters om samenwerking te initiëren tussen bedrijven onderling en met kennisinstellingen, al dan niet in een internationale context. Het agentschap plant de activiteiten rond energie en klimaat verder te bundelen en te versterken. Het doel daarvan is om innovatie en sterk ondernemerschap te benutten om initiatieven passend in energie en klimaatdoelstellingen succesvol tot economisch rendabele realisaties te brengen. Hierbij is overleg met andere actoren in Vlaanderen en daarbuiten erg belangrijk, o.a. het beleidsdomein Omgeving en Energie, EWI, FIT, VEA, FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie (federaal energiebeleid), … 

Naast een accountmanager Energie Flux50, zoekt VLAIO ook een accountmanager voor het Moonshot-programma met expertise in chemie en/of energie. 

Functiecontext

Binnen het project ‘Clusterbeleid’ kom je terecht in een team van 12 enthousiaste collega’s. Hiervan zijn 6 collega’s ook accountmanager van een andere speerpuntcluster. Annie Renders is de projectleider. Je werkt nauw samen met adviseurs in andere afdelingen van het agentschap zoals Ondernemerschapsstimulering, Innovatiesteun, Bedrijfssteun en Internationale Samenwerking. Ook met het team Bedrijfstrajecten werk je nauw samen. Bij dit team kunnen nieuwe initiatieven aangemeld worden door de initiatiefnemers ervan. 

Afhankelijk van je ervaring en interesse kan je ook snel ingeschakeld worden in het beheer van Europese netwerken. 

  Wie zoeken we? 

  Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende twee voorwaarden: 

  1. Je beschikt over een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen of een masterdiploma inhoudelijk gerelateerd aan energie en klimaat
  2. Je hebt minimaal 6 jaar functierelevante ervaring  in het onderzoeksveld en/of in projectwerking rond de thema’s energie en klimaat. 

  Wat bieden we? 

  • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. 
  • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
  • Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer. Je kan ook één of 2 dagen van thuis of een satellietkantoor werken bij de meeste functies.
  • Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
  • Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.
  • Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van adviseur (rang A2) met de bijbehorende salarisschaal A211 (bij 0 jaar anciënniteit). Je eerste 12 maanden vormen een proefperiode met een individueel vormingsprogramma.