Kies uit drie cybersecurity verbetertrajecten en krijg 50% steun

Publicatiedatum

VLAIO introduceert met het START pakket een derde, laagdrempelig cybersecurity verbetertraject. Het START pakket is ideaal voor kmo’s die via een analyse en een actieplan de eerste stap richting een hogere cyberveiligheid willen zetten. Vanaf heden bestaan de cybersecurity verbetertrajecten dus uit drie pakketten: START, MEDIUM en PLUS. Kies het pakket dat het beste bij jouw wensen en noden past. VLAIO subsidieert voor elk van de pakketten 50% van de kostprijs.

Waarom inzetten op cybersecurity? 

Steeds meer ondernemingen worden slachtoffer van een cyberaanval. Investeren in cyberveiligheid is dan ook enorm belangrijk in een economie en samenleving die razendsnel digitaliseert. 

Wat zijn cybersecurity verbetertrajecten? 

De cybersecurity verbetertrajecten ondersteunen kmo’s en maatwerkbedrijven in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n individueel begeleidingstraject helpt één van de acht erkende dienstverleners de cyberbeveiliging van je onderneming te versterken en je weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen

Drie pakketten afgestemd op jouw noden

VLAIO biedt drie versies van het traject aan, afhankelijk van de wensen en noden van je onderneming. Wil je graag een eerste, laagdrempelige analyse maken van jouw cyberbeveiliging om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook begeleiding op maat nodig bij het oplossen van veiligheidsproblemen? Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen, kies je in samenspraak met een dienstverlener één van deze drie pakketten:

  • START: eerste analyse + opmaak actieplan
  • MEDIUM: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen beperkt aantal veiligheidsproblemen
  • PLUS: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen veiligheidsproblemen

Wat kosten de pakketten na tussenkomt van de subsidie?

Voor elk van de pakketten neemt VLAIO maximaal 50% van de kostprijs voor zijn rekening. Na de tussenkomst van de subsidie betalen bedrijven naargelang het gekozen pakket en de dienstverlener tussen € 4.600 en € 17.500 (excl. btw):

  • START: tussen € 4.600 en € 5.350 (excl. btw)
  • MEDIUM: tussen € 8.500 en € 10.500 (excl. btw)
  • PLUS: tussen € 14.500 en € 17.500 (excl. btw)

Meer info over de kostprijs en wat wel en niet in aanmerking komt voor de steun vind je op de pagina 'bedrag' van de subsidiewebsite.

 

Op zoek naar steun, advies en begeleiding rond cybersecurity?

Cybersecurity is voor ondernemingen vandaag net zo onmisbaar geworden als veiligheidsgordels in een auto. Een sterk cybersecuritybeleid wekt ook vertrouwen op bij klanten en leveranciers. Het zorgt voor businesscontinuïteit en risicomanagement en geeft je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Onmisbaar voor een toekomstgerichte onderneming.

VLAIO en het VLAIO Netwerk helpen je graag op weg naar een sterk cybersecuritybeleid. Een overzicht van steun, advies en begeleiding vind je via vlaio.be/cybersecurity.

 

Delen: