Kan ik VLAIO-subsidies krijgen als zelfstandige in bijberoep?

Publicatiedatum
Ja! Als bijberoeper kan je ook van heel wat subsidies, financiering en fiscale voordelen genieten. Een overzicht vind je via onze subsidiedatabank.
man werkt aan design

Op zoek naar steunmaatregelen voor zelfstandigen in bijberoep?

Een veel gestelde vraag aan VLAIO is of "ook zelfstandigen in bijberoep kunnen gebruik maken van de subsidies van VLAIO”. Inderdaad, van de meeste VLAIO-subsidies, zoals de kmo-portefeuille, de hinderpremie of de Ecologiepremie+, kan een bijberoeper ook gebruik maken.

Voor de meeste innovatiesubsidies, zoals een ontwikkelingsproject of een onderzoeksproject, komt een eenmanszaak in hoofd- en bijberoep echter niet in aanmerking.  

Overzicht voor bijberoeper via subsidiedatabank

Van vele andere subsidies en financieringsmaatregelen van de overheid, alsook fiscale voordelen, kan de bijberoeper wél genieten. Voor een overzicht, surf je naar onze subsidiedatabank en filter je rechts onder bij 'juridische vorm' op 'zelfstandige in bijberoep'.

Hier vind je alvast de link naar de steunmaatregelen voor de starters in bijberoep. Wil je van een ander thema - zoals investeren, innoveren of financieren - een overzicht raadplegen? Vertrek dan van deze link en filter links boven verder.