Dien nu je aanvraag voor de subsidie ecologisch en veilig transport in

Publicatiedatum
Vlaamse ondernemingen kunnen een subsidie krijgen voor hun uitgaven in vergroening en verkeersveiligheid van hun vrachtwagens. De Vlaamse overheid wil zo ondernemingen - en de transportsector in het bijzonder - aanmoedigen om transport veiliger en ecologischer te maken. Plan ook jij te investeren in het ecologisch en veilig transport van jouw goederen over de weg? Vraag deze steun aan voor 16 december 2022.

Subsidie 2022

De subsidie ecologisch en veilig transport (EVT) kan vanaf 17 mei opnieuw aangevraagd worden (aanvraag 2022) en dit t.e.m. 16 december 2022. De steun is maximum € 3.000 (€ 1.500 vanaf 2023) per vrachtvoertuig (+3,5 ton) en maximum € 100.000 voor de steunaanvragen 2020, 2021 en 2022 samen. De gesteunde maatregelen en steunpercentages (30 of 80% van de uitgaven) blijven ongewijzigd.

Voor welke uitgaven?

De gemaakte uitgaven voor nieuwe maatregelen na 1 januari 2017 in zes categorieën komen in aanmerking:

  1. rijassistentiesystemen;
  2. veiligheidsvoorzieningen;
  3. milieuvoorzieningen;
  4. efficiëntiebevorderende maatregelen;
  5. ergonomie van de bestuurdersplaats; 
  6. diefstalvermijdende maatregelen.

Het gaat bijvoorbeeld over technologieën zoals cruise control, lane assistance, remvertragers, alcoholslot, aslastmeters, camerasystemen, automatische afdekzeilen, geluids- en geruisarme banden, aerodynamische maatregelen, airco, diefstalbeveiliging … 

Alle info vind je hier op de website.

Vragen of graag meer info? Mail naar ecologischenveiligtransport@vlaanderen.be.

Ontdek ook de ecologiepremie+

Naast de subsidie voor ecologisch en veilig transport biedt VLAIO ook de mogelijkheid om een een ecologiepremie+ aan te vragen voor milieuvriendelijke vrachtwagens en oplaad- en tankinfrastructuur. 

Alle info over deze steun vind je hier.

Delen: