Bree, Diksmuide en Kontich plannen verder hun integraal handelsvestigingsbeleid

Publicatiedatum
Het integraal handelsvestigingsbeleid verlegt de klemtoon van vergunningsaanvragen beoordelen naar een meer planmatige aanpak. Gemeenten begrijpen die aanpak, maar planningsinitiatieven blijven vaak achterwege door een gebrek aan tijd en middelen. Steun van VLAIO wou die drempel opheffen. Ontdek hier de gesteunde projecten.
Foto van Sergey Zolkin - unsplash.com

Met de oproep opmaak van planconcepten binnen het integraal handelsvestigingsbeleid had VLAIO middelen veil voor de opmaak van een stedenbouwkundige verordening of ruimtelijk uitvoeringsplan dat kernwinkelgebieden, winkelarme gebieden of detailhandelszones afbakent.

Welke gemeenten krijgen steun?

Tijdens een groot deel van het jaar 2022 konden steden en gemeenten doorlopend hun planningsinitiatieven voorleggen voor deze steun. Bree, Diksmuide en Kontich kregen daarbij een subsidie toegekend, goed voor een totaal steunbedrag van € 49.293 door VLAIO.

Benieuwd naar de projecten van deze gemeenten?

Oproepen kernversterking

Met middelen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht ondersteunt VLAIO de kernversterking in Vlaamse steden en gemeenten. Opmaak van planconcepten binnen het integraal handelsvestigingsbeleid is het thema van één van deze subsidie-oproepen. Daarnaast had VLAIO ook steun voor de aankoop van leegstaande handelspanden of bedrijfsruimten, lokale premiesstelsels om handelspanden te verfraaien en verduurzamen of de duurzame bereikbaarheid van de kernen.

Delen: