Te vervangen

In moeilijkheden

Kan ik mijn zaak heroriënteren?

Nood aan een nieuw perspectief? Is dit hét moment om wat verder vooruit te kijken? Volstaat business as usual of ontstaat nieuwe business uit unusual? En welke richting sla je dan best in? Bij die zoek- en denktocht wil VLAIO je helpen, en zo jouw bedrijfsvoering verstevigen.

We moedigen je aan om je bedrijfsvoering ‘futureproof’ te maken! Ontdek waar je advies en begeleiding kan vinden om je bedrijf te versterken én te vernieuwen.

 • Online starten: Wil je starten met e-commerce? Dan zijn onze gratis webinars "Eerste hulp bij online verkoop" een must!
 • Voluit digitaal gaan: Of sta je al wat verder en wil je je zaak verder digitaal uitbouwen? Welke interessante mogelijkheden kunnen jouw bedrijf succesvoller maken? Duik in onze coaching- en adviesdatabank en vind in ons ruime partneraanbod begeleiding rond digitalisering die aansluit bij de noden van jouw onderneming.
 • Toekomstgericht denken: Kan je door versneld te innoveren tegemoet komen aan nieuwe noden van de klant? Laat je hier inspireren.

Hieronder geven we ook een beknopt overzicht van tools die je helpen om je zaak te heroriënteren. Uiteraard staan ook onze VLAIO bedrijfsadviseurs en de partners uit het VLAIO Netwerk voor je klaar om je met raad en daad bij te staan bij deze belangrijke transformatie.

Ontdek tools die je helpen

 • Het Business Model Canvas
  Hoe presenteer ik mijn ondernemingsplan overzichtelijk?
  Of het nu bij investeerders of bij collega’s is, je zal je plannen moeten voorstellen en verkopen. Om die grote hoeveelheid informatie te structureren, kan je gebruik maken van het Business Model Canvas. Extra informatie vind je op de 9 bouwstenen van het Business Model Canvas.
 • De Value Proposition Canvas
  Lost heroriëntering een probleem op? Creëer ik meerwaarde? Welke meerwaarde betekenen aanpassingen bij je heroriëntering voor je klanten, zowel in de huidige situatie als in de toekomst? Hoe kan dit je klanten motiveren om voor jouw zaak te kiezen en niet voor een concurrent? Download het Value Proposition Canvas en gebruik het om die brug tussen problemen en oplossingen te slaan.
 • De e-scan
  Kan ik met digitalisering mijn bedrijf versterken? Doe de e-scan om je digitale mogelijkheden te verkennen én krijg gratis toegang tot tips om digitaal aan de slag te gaan. Overtuigd van je digitale keuze? Check op hetinternetookuwzaak.be ook het financieel plaatje met het speciale financieel plan.

Eén-op-één begeleiding nodig?

 • De VLAIO bedrijfsadviseurs en onze partners uit het VLAIO Netwerk begeleiden je graag verder richting een succesvolle heroriëntering. Check hier het specifiek aanbod.
 • Je kan ook een privé adviseur inschakelen. Mogelijks kan je hiervoor ook steun krijgen via de kmo-portefeuille.
Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: