Je zaak online? Nu of nooit!

Gratis webinars "Eerste Hulp Bij Online verkoop"

De coronacrisis treft Vlaamse ondernemers uit tal van sectoren erg hard. Het sluiten van winkels heeft een grote impact en zal nog lange tijd zijn sporen nalaten. Om je klanten nog te kunnen bereiken, moet je zaak online sterk aanwezig zijn. In 5 webinars wil VLAIO je inspireren om niet bij de pakken neer te zitten, en nu je online aanwezigheid te boosten! 

Je hebt een mooie etalage, vriendelijk klantenonthaal en een goede service. Jouw speciaalzaak draagt bij aan een divers lokaal aanbod, een levendige stadskern en de kwaliteit van het leven in jouw stad of gemeente. Daar zijn we je dankbaar voor. Maar nu heel wat winkels verplicht voor een 2de keer gesloten zijn, kan je jouw klanten alleen online nog bereiken. Ook in de toekomst zal online verkoop steeds meer de norm worden. Hoog tijd dus om dit verkoopskanaal te omarmen en toe te voegen aan jouw klantgerichte dienstverlening!

De Vlaamse overheid wil je graag ondersteunen bij de transformatie naar digitale verkoop. Dit inhaalprogramma - bestaande uit een reeks gratis webinars - is speciaal ontworpen om van jouw fysieke winkel ook een virtuele winkel te maken. 

In 5 boeiende, laagdrempelige sessies ontdek je tal van tips over starten met verkoop via internet, digitale strategie en virtuele communicatie met je klanten. Ook krijg je steeds de kans om je vragen rechtstreeks aan experten van Mex United te stellen, ook na het uitzenden van de webinars. Kortom, alles om jouw zaak praktisch klaar te stomen voor de toekomst, want online gaat nooit meer weg!

Schrijf je nog in voor de komende webinars. Bekijk de opnames van de voorbije webinars.

Het programma

1. Hoe Google jouw zaak ziet (o.a. Google my business)
Bekijk de opname

2. Online verkopen via Facebook en Instagram
Bekijk de opname

3. Slimme online tools waar je fysieke winkel beter van wordt (reserveren, click&collect, whatsapp, …)
Dinsdag 1 december 2020
08.30 - 10 uur

4. Online verkopen zonder eigen webshop
Donderdag 3 december 2020
20 - 21.30 uur

5. Starten met een eigen webwinkel
Woensdag 9 december 2020
20 - 21.30 uur

 

Meer ondersteuning nodig?

Heb je nog extra inspiratie of tools nodig? De e-scan, de tools, getuigenissen van collega-handelaars uit verschillende branches, expertadvies, … zijn beschikbaar via www.hetinternetookuwzaak.be.

Ondernemer in de horeca? Check de kwaliteitsvolle opleidingen voor professionals in de horeca via www.horecavlaanderen.be/horeca-academie-home.

VLAIO-partners UNIZO en NSZ bieden je binnenkort binnen Eerste Hulp Bij Online verkoop een aanvullend programma van collectieve maar ook individuele begeleiding, specifiek voor de detailhandelssector. Vind het NSZ aanbod via www.nsz.be/nl/nieuws/detail/zet-de-digitale-stap. Het aanbod van Unizo vind je weldra via www.unizo.be/onlineverkopen.

 

Bekijk de afgelopen webinars

Opname van: Hoe Google jouw zaak ziet

Dinsdag 24 november 2020
Stel je vragen via support@mexunited.zendesk.com.

Opname van: Online verkopen via Facebook en Instagram

Donderdag 26 november 2020
Stel je vragen via support@mexunited.zendesk.com.