Laat je begeleiden

Goed om weten is dat je er als ondernemer niet alleen voor staat. VLAIO en haar partnernetwerk fungeren graag als kritisch klankbord bij je strategische denkoefening en heroriënteringszoektocht.

Bedrijfsadviseurs

De VLAIO bedrijfsadviseurs begeleiden je graag bij het heropstarten en heroriënteren van je businessactiviteiten. Wil je een andere, een nieuwe richting inslaan? Denk je dat het zinvol is om je business model aan te passen? Kan verdere digitalisering helpen? Zijn er bedrijfsprocessen die je moet bijsturen? Kan je jouw producten of diensten in een nieuwe markt aanbieden? Denk je aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten?

Begeleidingstrajecten via onze partners

VLAIO werkt samen met heel wat partners en experten. Misschien kan je wel coaching, advies of begeleiding op maat gebruiken bij de heropstart? Of wil je liever afstemmen binnen een netwerk?

In de VLAIO-databank voor coaching, advies & begeleiding vind je tal van individuele of groepstrajecten die door de overheid worden gesteund. Maak er gebruik van! 

In het kader van de coronacrisis lichten we hier 5 interessante trajecten van onze partners uit:

Voka traject: Herstelplan na corona

Dit traject focust op de immuniteit van jouw bedrijf en richt zich op bedrijven die even de pedalen kwijt zijn. Focus op businesscontinuïteit kan een onderneming sneller terug op het juiste spoor zetten. De wendbaarheid van ondernemingen is niet te onderschatten. Met een doordacht plan werk je aan de weerstand van je bedrijf. Werk in tien sessies aan een herstelplan dat je uit de coronacrisis baant.

UNIZO biedt advies op maat

Een bedrijf opstarten of runnen loopt niet altijd van een leien dakje. Zeker niet in de huidige coronatijden. Misschien kan jij ook wel professioneel advies en begeleiding gebruiken? Een frisse kijk van buitenaf is immers altijd interessant, ook al ben je goed bezig. Met de juiste adviespartner sta je sterker in je schoenen en krijg je inzicht in jouw opportuniteiten. UNIZO helpt je om van jouw verhaal nóg een groter succes te maken of ondersteunt je wanneer je het moeilijk hebt.

'Corona recovery' is een individueel begeleidingstraject met 3 contactmomenten. Voor ondernemers die maximaal vijf jaar bezig zijn (of van bijberoep naar hoofdberoep gaan). Tijdelijk uitgebreid naar alle ondernemers. Doel: Getroffen ondernemers gericht tactisch advies geven om de juiste keuze te kunnen maken binnen de huidige omstandigheden, de negatieve impact van corona op de bedrijfsvoering te verzachten en de heropstartkansen te verhogen.

Liantis

Individueel coachingtraject van 8 uren, verspreid over verschillende gesprekken. Het traject is gericht naar alle ondernemers. Tijdens dit  individueel coachingtraject helpt de coach de ondernemer een helder beeld te vormen van zijn situatie. De coach reikt handvatten aan waarmee de ondernemer zelf tot nieuwe inzichten kan komen. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden die de ondernemer en zijn zaak vooruit helpen

Boost2Succes 

(NSZ/Atradius/Securex/MultipleChoice/KVABB, Angel.me/BNP Paribas Fortis)

Detectiescan, ratio-analyse, 3 uren individueel advies, workshops en netwerkmomenten, gericht .naar alle ondernemers. Eventueel aangevuld met een begeleidingstraject van 8 uren. Via een quickscan en een ratio-analyse van het bedrijf wordt de gezondheid nagegaan. Naast workshops en netwerkmomenten wordt eerstelijnsadvies verstrekt, met telkens een schriftelijk rapport. Daarnaast voorziet dit traject advies op maat en kan er tegen betaling een begeleiding worden gegeven over een specifiek thema.