Kledingwinkel

De profploeg

In 't kort

De profploeg is een team van doorgewinterde experten en innovatieve denkers die een bijdrage kunnen leveren aan het bekomen van meer bedrijvige kernen en bruisende buurten.

Lokale besturen kunnen beroep doen op de expertise van deze profploeg om hun beleid ‘bedrijvige kernen’ verder op de rails te zetten. De begeleidingen van enkele dagen zijn kosteloos en zijn toegankelijk voor zowel de kleine als de grote gemeenten. De voornaamste voorwaarde is dat de stad of gemeente de uitdaging waar ze voor staan helder kan formuleren en er ook organisatorisch - met betrokkenheid van de diverse diensten - klaar voor is om van deze begeleiding op een succesvolle manier gebruik te maken.

De eerste 33 begeleidingstrajecten waarvoor de aanvraag werd ingediend in augustus 2021 worden momenteel opgestart.Tegen 12 november 2021 dienden nog 49 gemeenten een aanvraag tot begeleiding door de profploeg in. Deze trajecten worden aangevat in de eerste helft van 2022.

Voorlopig zijn de middelen voor de profploeg volledig gereserveerd om de gemeenten te begeleiden die nu al een aanvraag deden en geselecteerd worden voor begeleiding.

Is jouw gemeente nog geïnteresseerd in een professioneel ondersteund begeleidingstraject voor het beleid inzake de bedrijvige kern, laat dan jouw gegevens achter via dit formulier. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan te sluiten bij lopende projecten en ook de provincies kunnen jouw gemeente begeleiden.

Deze oproep past binnen het ‘Relanceplan kernversterking’ (VR 03/21) waar ook de oproep voor de aankoop en transformatie van handelspanden en bedrijfsruimten toe behoort.

Samengevat

Voor wie?
steden en gemeenten
Voor wat?
beleiding door de profploeg
Bedrag
100% subsidie - kosteloze begeleiding

Contact

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen
Dienst Ruimtelijke Economie

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail