Wat
COOCK-projecten hebben tot doel het valoriseren van (basis)onderzoeksresultaten door het versnellen van de introductie van technologie en/of kennis bij een ruime groep ondernemingen.
Een COOCK-project bestaat uit 2 complementaire delen:
- Deel A is gericht op toepassingsgerichte kennisopbouw, vertaalonderzoek en kennis-verspreidingsactiviteiten voor een zo ruim mogelijke overdracht van de (basis)onderzoeksresultaten naar ondernemingen. Enkel dit deel komt (via een resultaatsverbintenis) voor steun in aanmerking binnen het COOCK-programma. Het basissteunpercentage voor deze activiteiten is 50%. Afhankelijk de behaalde KPI’s in de resultaatsverbintenis kan tot 50% extra steun bekomen worden.
- Deel B is een bundeling van alle ondernemingsspecifieke projecten gericht op het evalueren en het toepassen door ondernemingen van de in deel A overgedragen technologie en/of kennis, waarbij minstens de inzetbaarheid en de economische haalbaarheid in een ondernemingsspecifieke context worden geëvalueerd. Ondernemingen kunnen voor deze projecten steun aanvragen binnen de reguliere steunkanalen van Agentschap Innoveren & Ondernemen (of op Europees niveau).