Collectieve leertrajecten

In 't kort

Binnen de collectieve leertrajecten krijgen steden en gemeenten in thematische groepen ondersteuning bij het realiseren van bedrijvige kernen. Ze kunnen beroep doen op de kennis en expertise van de Kernmeesters en krijgen de nodige begeleiding in het uitvoeren van concrete acties. Door verschillende steden en gemeenten te groeperen volgens thema is er ook ruimte voor onderlinge ervaringsuitwisseling. Zo creëren de collectieve leertrajecten zowel competentieopbouw als impact. 

De Kernmeesters is een multidisciplinair team van ervaren deskundigen o.l.v. IDEA Consult, CityD-WES en Blue Ocean Company/Tweeperenboom. Ook experten van OMGEVING, MINT, Supermoon en Rasschaert Advocaten maken deel uit van het consortium.

De collectieve leertrajecten snijden diverse thema’s aan zoals het aanpakken van leegstand, het opstellen van een overlegstructuur met handelaars, het vertalen van het DNA van de handelskern in een goede marketingstrategie, of het aantrekkelijker maken van kernen op doorgangswegen.

Andere oproepen kernversterking 

In ondersteuning van de kernversterking in de Vlaamse steden en gemeenten voorzien we daarnaast ook deze oproepen: de profploegpremies verfraaiing en verduurzaming handelspandenduurzaam bereikbaarheid van kernenleegstaande of vrijkomende handelspanden en bedrijfsruimten en opmaak planconcepten integraal handelsvestigingsbeleid.

Samengevat

Voor wie?
Steden en gemeenten
Voor wat?
Collectieve leertrajecten met max. 10 deelnemers per thema
Bedrag
100% subsidie – kosteloze begeleiding

Delen:

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.