Beeld uit onderzoekslabo

Subsidies voor O&O&I in een internationaal consortium

Terug naar Netwerken

DUT

Wat?

Driving Urban Transitions to a sustainable future (DUT) is een Europees partnerschap om stedelijke uitdagingen aan te pakken en lokale autoriteiten te helpen bij hun transitie naar een duurzamere toekomst.

DUT wordt ondersteund binnen het Horizon Europe onderzoeksprogramma, het belangrijkste financieringsprogramma van de EU voor onderzoek en innovatie. Het partnerschap brengt de Europese Commissie en particuliere en/of publieke partners samen om enkele van Europa's meest urgente uitdagingen aan te pakken door middel van gecoördineerde onderzoeks- en innovatie-initiatieven.

Het partnership voorziet onder meer een samenwerking van subsidie-agentschappen om samen jaarlijkse oproepen tot projectvoorstellen te organiseren. De Europese Commissie voorziet daarbij een top-up om meer projecten te kunnen goedkeuren.

Status?

VLAIO neemt ook dit jaar opnieuw deel aan de DUT-call die focust op drie - niet exclusieve - stedelijke transitiepaden: Positive Energy Districts (PEDs), 15-minute City (15mC) en Circular Urban Economies (CUE).

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail