Beeld uit onderzoekslabo

Subsidies voor O&O&I in een internationaal consortium

Terug naar Netwerken

CORNET

Wat?

Europese samenwerking tussen programma’s rond collectief onderzoek (CORNET staat voor COllective Research NETwork), waarbij globale internationale projectvoorstellen ingediend worden vanuit een consortium met minstens partners uit twee deelnemende landen of regio’s.  De aanvrager dient een associatie te zijn (voor Vlaanderen, zie modaliteiten COOCK en TETRA). Er is per partner een begeleidingsgroep nodig met een minimum aantal kmo’s. Er dient ook een onderzoekscomponent te zijn die uitgevoerd wordt door een onderzoeksorganisatie. De onderzoeksresultaten zijn eigendom van het consortium én publiek beschikbaar.

De onderwerpen zijn thematisch niet beperkt.

Samenstelling van het consortium?

Een CORNET project consortium bestaat uit minstens twee partners uit twee verschillende landen/regio’s. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten. Er wordt aangeraden om voorafgaand aan de indiening contact op te nemen met de steunverlenende agentschappen in elk land of regio waar steun wordt aangevraagd.

De Europese steun voor het netwerk liep af eind 2010. VLAIO en de andere partners van CORNET nemen deel met eigen financiële middelen. Het CORNET netwerk organiseert twee oproepen per jaar.

Ingezette programma's?

VLAIO participeert met COOCK en TETRA.

De projecten dienen te voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze programma's.

Doelgroep?

De doelgroep van deze oproepen zijn de niet research-intensieve kmo's. De aanvragen zijn gebaseerd op de noden van een sector volgens de modaliteiten van COOCK en TETRA.

Meer informatie? 

Je kan meer informatie terugvinden op www.cornet.online.

Meer informatie

Een specifieke vraag over CORNET? Contacteer ria.bruynseels@vlaio.be, T +32 2 432 42 76

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail