In 't kort

Schaalklaar is een subsidie voor jonge innovatieve startende bedrijven die de ambitie en het potentieel hebben om op korte termijn op te schalen. De steun moet hen helpen bij de transitie naar een innovatieve scale-up. Het is niet de bedoeling om de scale-up fase zelf te steunen, maar wel om de onderneming ‘schaalklaar’ te maken.

De steun bedraagt maximaal € 350.000 over een periode van maximaal 3 jaar. De aanvraag betreft het hele project. De subsidie moet dienen om de onderneming schaalklaar te maken met activiteiten die niet steunbaar zijn via andere innovatiesteuninstrumenten zoals bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, onderzoeksprojecten of ontwikkelingsprojecten. De begrote kost moet minimaal € 500.000 bedragen. De uitbetaling van de subsidie is afhankelijk van het behalen van de mijlpalen aangegeven in het projectplan.

Schaalklaar is een experimenteel programma onder de vorm van oproepen en met een selectie door een jury van experten.

Planning 2024

  1. Potentiële kandidaten kunnen zich vooraanmelden (fase 1) vanaf 1 mei 2024 tot 31 juli 2024 om 12u. De verplichte vooraanmelding is bedoeld om te voorkomen dat bedrijven aanzienlijke inspanningen investeren in de volledige uitwerking van een project, om uiteindelijk niet in aanmerking te komen voor steun.
  2. De definitieve subsidieaanvragen (fase 2) kunnen tussen 27 mei 2024 en 15 september 2024 om 12u worden ingediend.

De oproep wordt afgesloten na ontvangst van 40 projecten met positieve vooraanmelding. Daarvan worden de 15 beste projecten gesteund.

Oproep actief

Wanneer?
Van tot

Samengevat

Voor wie?
innovatieve ondernemingen tussen 1 en 5 jaar, gevestigd in het Vlaams Gewest
Voor wat?
financiële steun om op te schalen naar een scale-up
Bedrag
maximaal € 350.000

Delen:

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Adres
VLAIO
Telefoon