Aanvraagprocedure hinderpremie

Je hebt recht op een hinderpremie en je hebt van ons een brief ontvangen? Vraag zelf de uitbetaling aan. Hiervoor zal je je eerst moeten aanmelden of registreren:

Ga naar de nieuwe registratieprocedure.

Geen brief gekregen?

Je aanvraag verloopt als volgt:

 • 1

  Wij vragen de hinderzones op en selecteren de getroffen handelaars.

  De beheerder van de werken is verplicht deze werken in te voeren in de GIPOD-databank. Wij checken de Verrijkte Kruispuntbank voor Ondernemingen (VKBO) voor de tewerkstelling, de activiteit en de ligging van de zaak. Op basis van al deze data, toetsen wij af of er ‘ernstige hinder’ is en selecteren we de getroffen handelaars die binnen de hinderzone vallen en voldoen aan de voorwaarden.

 • 2

  Geselecteerde ondernemers krijgen van ons een kennisgevingsbrief.

  VLAIO verstuurt naar alle geselecteerde ondernemingen een brief (digitaal in jouw e-box of per post indien je je e-box nog niet activeerde). De brief licht ondernemers in over de werken die op komst zijn en over de mogelijkheid die zij hebben om de hinderpremie en eventueel ook de sluitingspremie aan te vragen. De kennisgevingsbrief wordt in principe verstuurd vóór de geplande startdatum van de werken, tenminste als de werken tijdig worden ingevoerd in het GIPOD door de beheerder. Deze brief bevat een dossiernummer waarmee je de aanvraag kan indienen.

 • 3

  Binnen 60 dagen na de datum van de brief.

  Heb je een brief ontvangen? Dan vraag je online de uitbetaling van de hinderpremie aan via onze webapplicatie, binnen 60 dagen na de datum van de brief.

 • 4

  Wij storten het bedrag zo snel mogelijk op je rekening.

  VLAIO zal de verstrekte gegevens controleren op hun correctheid en het bedrag zo snel mogelijk op je rekening storten.

 • 5

  Bij sluiting kan je ook een sluitingspremie aanvragen.

  Alle informatie over de sluitingspremie vind je hieronder.

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail